fbpx

POC OCTAL országúti fejvédő

Az OCTAL egy kompromisszumot nem ismerő, professzionális használatra tervezett fejvédő a POC-tól, melyet a Cannondale-Garmin Pro Cycling Team is használ. Az innovatív svéd gyártó minden lehetséges fejlett technológiával felvértezte ezt a csúcs sisakot, köztük egy a piacon egyedülálló fejvédő kialakítással és egyedi szellőző rendszerrel. Most lássuk részletesebben, hogy mit is tud ez a díjnyertes fejvédő.

Poc_Octal

A POC egy egyedi In-Mold szerkezetet használ e nem mindennapi megjelenésű fejvédő gyártásánál, kifejezetten magas minőségű EPS habból készül a sisak belseje, ezzel hatékonyabbá téve a védelmet, erre a habra egy egy darabból készült héj kerül, ami növeli a fejvédő integritását. A kiemelt fontosságú részeknél vastagabb habréteget használ a svéd gyártó, ezenfelül a halántéknál és a tarkónál is lejjebb ér a fejvédő ezzel védve ezeket az érzékeny területeket. Tehát egy kifejezetten erős, maximális védelmet nyújtó sisak az OCTAL, ránézésre nem várnánk tőle alacsony tömeget, de mégis, a forgalmazótól kapott M-es méretű modell csak 191 grammot nyom (a gyári adat 195 g), amivel az országúti sisak körképünk legkönnyebb fejvédője. Nem hittük volna, hogy létezik ilyen, végletekig könnyű és erős az OCTAL, így már kezd érthető lenni a nem kevés összeg, ami fizetnünk kell érte.

Poc_Octal

Szellőzés tekintetében a POC irányvonalat váltott, a megszokott sok kisméretű szellőzőnyílás helyett kevés, de nagyméretű nyílást alkalmaz, ezzel a tesztek szerint sokkal több levegő jut a fejvédőbe és jobb hűtést biztosít viselőjének. Természetesen a szellőzőket úgy tervezték, hogy a bejutó levegő ne keringjen össze-vissza a sisak belsejében, hanem előre meghatározott módon fusson végig a fejen és utána hagyja el a fejvédőt, ezzel minél több hőt elszállítva. Ez a megoldás nem csak szellőzésben nyújt többet, hanem jobb aerodinamikai mutatókat is eredményez. Szivacsokból is a legjobbak kerültek az OCTAL-ba, összetételüknek köszönhetően speciális hőmérséklet szabályozó képességgel rendelkeznek, ezenkívül tartalék szivacsok is járnak a fejvédőhöz.

Poc_Octal

A tökéletes illeszkedést egy saját fejlesztésű három dimenziós fejméret állító rendszerre bízta a POC, minőségi anyagból készült, a tarkón könnyedén, egy kézzel kezelhető, nagyon finom lépésekben állítható, a fejvédőhöz méltó darabról van szó. Mint három dimenziós rendszernek természetesen a magassága is állítható, erre a sisak belsejében van lehetőségünk. A pántok közvetlenül a sisaktesthez kapcsolódnak és igazán puha anyagból készültek, szinte nulla az esélye annak, hogy kidörzsöljék a bőrünket és az azokat szabályozó csat is egy speciális megoldás, nem engedi, hogy a pántok a fülönkhöz érjenek és könnyedén beállítható velük a megfelelő hosszúság.

Poc_Octal

Az OCTAL szellőzőnyílásait úgy tervezték meg, hogy egyfajta szemüveggarázsként is funkcionálnak, ha nincs szükségünk a szemüvegünkre akkor bátran bedughatjuk a szárait a fejvédőbe és az stabilan megtartja azokat. Természetesen a fényvisszaverő elemek sem maradhattak le a fejvédőről, ha esetleg sötétben kerékpároznánk, az autósok könnyebben észrevesznek minket. Tartozékként egy sisaktartózsák is jár hozzá, mely szállításkor megvédi a fejvédő igényes festését a sérülésektől és a karcoktól. Három méretben és hét színben kapható a POC minden tekintetben maximalista fejvédője.

JELLEMZŐK:
>
Top kategóriás országúti fejvédő
>Magas minőségű EPS hab belső
>Egy darabból készült héj fedi az egész fejvédőt a maximális védelem érdekében
>Extrán jól szellőző felépítés
>Nagyméretű szellőzőnyílások
>In-Mold konstrukció
>Fejlett 3 dimenziós fejméret állító rendszer
>A rögzítőpántok közvetlenül a sisaktesthez kapcsolódnak
>Hőmérséklet szabályzó Coolbest párnák
>Szemüveggarázs
>Tartalék szivacsok
>Sisakzsák
>Fényvisszaverők
>Cannondale-Garmin Pro Cycling Team is ezt a fejvédőt használja
>3 méretben: S (50-56cm), M (54-60cm), L(56-62cm)
>Több színben

Tömeg: 191g (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 74990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://www.k2-bike.hu
http://www.pocsports.com/eu/pocito-crane/10554.html#start=4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo