fbpx

Mavic Aksium Thermo dzseki

A kellemes és élvezetes őszi-téli kerékpározás kulcsa az időjárásnak megfelelő öltözet. Ha speciális ruházatban vágunk neki a fagyos kiruccanásoknak, az élményt nem csorbítja a fázás vagy az egészséget is befolyásoló kihűlés. A Mavic Aksium Thermo dzseki egyértelműen profi kerékpáros viselet, kiváló hőszigetelése és szélállósága ideálissá teszi a zord, fagyos téli napokra.

mavic_thermo_1A speciálisan a kerékpározás igényei szerint tervezett dzseki csodát tehet a kellemes közérzet biztosításában. Amikor a szabás a kerékpáros testhelyzetet követi, pont ott véd, ahol szükséges, követi a mozgást, illetve a biztosítja a bicajozás során igényelt funkcionalitást, még a legcudarabb időjárásban is „bevállalható” a közlekedés vagy sporttevékenység. A Mavic a Solomon csoport tagjaként a világ legképzettebb szakembereit vonja be a kerékpáros ruházat tervezésébe, így a kínálat nemcsak széles, hanem minden szemboltból a legmagasabb szintet képviseli.

Az aszimmetrikus cipzár nem rossz ötlet!

Az aszimmetrikus cipzár nem rossz ötlet!

Habár a Mavic palettán az Aksium Thermo dzseki nem számít csúcskategóriás terméknek, magas szintű technikai alapanyagot és számos fejlett megoldást alkalmaz. A minőségi kidolgozás pedig a tartósság terén is kamatozik: a modelltársakhoz hasonlóan az Aksium Thermo is több szezonon át hálálja meg az érte kiadott összeget. A Mavic Aksium Thermo lényegében egy meleg hőszigetelő béléssel rendelkező dzseki, amelyet a maximálisan a kerékpározás igényei szerint terveztek. A puha tapintású Warm Shell Race alapanyag kifejezetten hűvös időjáráshoz teszi alkalmassá, így a Kárpát-medencére jellemző téli időjárásban tökéletes megoldást nyújt. Akár fagypont alatti hőmérséklethez is ajánlható – feltéve ha réteges öltözködés elvét követjük!

A mandzsetta egyértelműen telitelálat!

A mandzsetta egyértelműen telitelálat!

A Mavic Aksium Thermo anyaga puha, rugalmas, kiválóan „lélegző” képességgel, a hagyományosnál utcai dzsekiknél vékonyabb, mégis melegebb. Véd a szél ellen, és lepergeti a nedvességet, mindemellett biztosítja az izzadság hatékony elvezetését. A mozgást egyáltalán nem akadályozza, fokozott hőszigetelése ellenére meglepően rugalmas szerkezetű. Bélése bolyhos, amely kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, vastagsága pedig fele a szokványos „softshell” anyagokban alkalmazott belső rétegnek. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy az Aksium Thermo alacsony tömeg mellett tart melegen a leghűvösebb napokon!

A magas szintű technikai alapanyagokat és az átgondolt tervezést makulátlan kidolgozás egészíti ki. Például a dzsekin rejtett és szigetelt varrásokat találunk, kiemelendő az ergonomikus, bélelt gallér, az elasztikus, széles Ergo Cuff mandzsetta, a könnyen kezelhető, aszimmetrikus Ergo Zip cipzár, illetve a praktikus hátsó zsebelrendezés médialejátszó kivezetéssel, elől pedig cipzáras kialakítással. Ez utóbbi érdekessége, hogy mögötte egy vékony bolyhos bélés is helyet kapott, így az izzadtság nem károsítja az elektronikát. A hónalj alatt pedig eltérő alapanyagot találunk, amely rendkívül elasztikus, egyben légáteresztő, így biztosítva a pontos illeszkedést és a megfelelő szellőzést.

A pontos záródás előtérbe helyezése természetesen jó tesz a belső hőháztatásnak. Ehhez tartozik még egy figyelmes megoldás: a derékrészen elhelyezett speciális szegély, amely fokozott hőszigetelést biztosít, óvja vesénket, emellett pontos illeszkedést biztosít a felsőtesten is. A gallér pontos illeszkedését pedig kényelemfokozó elasztikus, bolyhos bélés fokozza, egyben biztosítva a hő bent tartását. Az Aksium Thermo a hideg elleni védelem és az ergonómia mellett a biztonságunkat is szívén viseli: a fényvisszaverő nyomatok kedvezőtlen látási viszonyok mellett feltűnőséget biztosítanak a közúti forgalomban.

A kerékpár-specifikus kialakításnak köszönhetően a Aksium Thermo jól követi a test vonalait, így a fokozott hőszigetelés mellett kiváló védelmet nyúlt a szél ellen, és a megfelelő mikroklíma kialakításával megakadályozza a túlmelegedést. A Mavic eme relatív kedvező árfekvésű modellje alkalmas intenzív edzésekhez is, de még a versenyzés lehetősége is a tarsolyában van. Magas szintű technológiát kínál, egyértelműen az igényes kerékpárosok számára készül.

Többféle színben elérhető, hozzánk az "almazöld" változat érkezett...

Többféle színben elérhető, hozzánk az “almazöld” változat érkezett…

Jellemzők:

  • meleg, mindamellett vékony hőszigetelő béléssel rendelkező termodzseki
  • hűvös időjáráshoz optimalizált kialakítás
  • magas szintű szélvédelem
  • puha tapintású Warm Shell Race alapanyag
  • finom, bolyhos bélés
  • ergonomikus, kissé lezser szabás
  • rugalmas alapanyag kiváló mozgáskövetéssel
  • rejtett és szigetelt varrások
  • szellőzést biztosító kialakítás
  • ergonomikus, bélelt gallér
  • Ergo Cuff mandzsetta
  • könnyen kezelhető, aszimmetrikus Ergo Zip cipzár
  • praktikus három hátsó zseb
  • elöl cipzáras zseb médialejátszó kivezetéssel
  • derékon elhelyezett szilikoncsík a felcsúszás megakadályozása érdekében
  • biztonságot fokozó fényvisszaverő nyomatok
  • női változatban és feltűnő színekben színben egyaránt elérhető

Ajánlott fogyasztó ár: 38 400 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A gallérmegoldás is tetszett!

A gallérmegoldás is tetszett!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo