fbpx

A “kis Frischiék” nyertek, Evans és Hincapie elkapták a fonalat a Cape Epic-en

A dél-afrikai mountain bike maraton, a Cape Epic harmadik és negyedik szakaszán kiderült, hogy az összetettet vezető Manuel Fumic és Henrique Avancini sebezhető, ma a Scott-Sram versenyzői igencsak megdolgozták a Cannondale párosát.

17434611_10155254573418319_6429587070169503799_o

Már tegnap, a 78 kilométeres harmadik etapon is sikerült egy percet hozni Fumicékon, a második szakasz után ismét a Specialized párosa, Christoph Sauser és Jaroslav Kulhavy nyert a Scott-Sram duó, Nino Schurter és Matthias Stirnemann előtt.

Videó összefoglaló a harmadik szakaszról:

Sauserék azonban két győzelem után – már mondhatni szokásuk szerint – ismét balszerencsések voltak, a mai 112 kilométeres táv második felében begyűjtöttek egy defektet és leszakadtak az élről. Nem csak ők kerültek azonban gondba, Manuel Fumic-nak már korábban nehézségei adódtak a hosszú emelkedőn.

Videó összefoglaló a negyedik etapról:

Több se kellett a Scott-Sram versenyzőinek, akik közül a fiatal páros is mára hegyezte ki magát, és Schurterék, Thomas Frischknecht fiával, Andrival és a holland Michiel Van der Heijden összedolgozva négyen próbáltak annyi időt adni a többieknek, amennyit csak lehet. A célvonalon aztán a “kis Frischi” és párja haladtak át elsőként. Schurter és Stirnemann ma újabb két és fél percet hozott Fumicékon, összetettben feljöttek a második helyre.

A győztes Scott-kvartett a célban

A győztes Scott-kvartett a célban

Hátrébb, a sztárpárosok közül remekül elkapta a fonalat a BMC “országútis” duója, Cadel Evans és George Hincapie a harmadik és negyedik etapon is megnyerték a masters kategóriát, és az abszolút versenyben is az első oldalon olvashattuk nevüket az eredménylistákon. Egyre javul a Meridás duó, José Hermida és Purito Rodriguez teljesítménye is, de ők “nem elég öregek” még, kénytelenek elitben nyomni.

Fumicék még mindig vezetik az összetettet

Fumicék még mindig vezetik az összetettet

A nők között Sabine Spitz és Robyn de Groot tegnap srintbefutón legyőzték az összetettet vezető Esther Suss-Jennie Stenerhag párost, de ma ismét a svájci-svéd duó nyert, és összetettben már sziklaszilárd, 12 perc fölötti az előnyük. Vegyespárosban az olimpiai bajnok Jenny Rissveds-nek és a Scott-csapatfőnök Thomas Frischknecht-nek pedig már egy kávészünet is belefér, nem kevesebb, mint 24 perccel vezetik kategóriájukat, 100%-os mérleggel.

További információk, eredménylisták a Cape Epic oldalán: https://www.cape-epic.com/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo