fbpx

Hétvégén nyit a Bringaréna – felvonóval a hegyre

Április 27-én, szombaton nyit a Bringaréna Eplényben. Magyarország egyetlen felvonós kerékpárparkja minden ízlést kiszolgáló igazi hegyikerékpáros paradicsom.

A télen síliftként működő Szent Sólyom négyüléses felvonó nyáron a kerékpárosokat és kerékpárjaikat szállítja fel a hegytetőre, ahonnan a különböző pályák indulnak. A könnyed családi pályáktól egészen az izgalmasabb élményeket kínáló nyomvonalakig válogathatunk a pályarendszer nyújtotta lehetőségekből. A kerékpározás nagyon kényelmes a Bringarénában, mivel a felvonóból kiszállva csupán gurulni kell lefelé és élvezni a friss bakonyi levegőt.

DH_OB_38

A családi élménypályák tökéletes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a legkisebbektől egészen a legnagyobbak számára. Kellemes erdei környezetben, megerőltetés nélkül, biztonságosan lehet átélni a hegyikerékpározás semmihez sem hasonlítható élményét. A könnyed, kis-lejtésű családi útvonalakon haladva a kicsik – szüleik felügyelete mellett – biztonságban élvezhetik a bringázást. A teljesen kezdők számára pedig a völgyben alakítottak ki egy tanulópályát, ahol elsajátíthatják a biztonságos kerékpárhasználat alapjait.

Természetesen az izgalmasabb élményt keresők is megtalálják a nekik való terepet Eplényben. A cross country, freeride és downhill pályákon garantált a magas adrenalinszint.

Kép 1

Eplényben található egy jól felszerelt kölcsönző és egy kerékpáros tesztbázis, ráadásul gondoskodtak a bringák letisztításának lehetőségéről is. A pálya alján kerékpármosót alakítottak ki.

Kellemes hegyi túrákra indulhatunk a Bringarénából. Holle Anyó pályaszállását igénybe véve akár több napos barangolás is lehetséges a környéken található nevezetességekhez: Kőris-hegy, Római-fürdő, Zirci Arborétum, tési szélmalmok.

DH_OB_29

Eplényben viszont nem csak a kerékpárosokra gondoltak. A felvonó libegőként is használható, tehát gyalogosan is kiváló lehetőségeket nyújt a Bringaréna. Már a libegőből is nagyszerű a kilátás, de a felvonóból kiszállva csupán néhány lépésre található az Ámos-hegyi kilátó, ahonnan csodás panoráma nyílik a Bakonyra és még a Balatonig is ellátni. Mindemellett található egy erdei tanösvény, több kijelölt tűzrakó hely is az Ámos-hegyi pihenőerdőben, mely nagyszerű úti cél kirándulásokhoz.

Akár egy vagy több napra, akár osztálykirándulásokra vagy csapaépítő rendezvényekre irány a Bringaréna Eplény!

www.bringarena.com

www.facebook.com/bringarena

www.facebook.com/eplenyilibego

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo