fbpx

Hegedűs László megkezdte a vk-szezont: „Ez alapnak megfelel, de rengeteg munka vár rám”

Hegedűs László a heubachi Világkupa versenyen kezdte meg idei nemzetközi szereplését, ahol a hatvanfős mezőnyben végül a 13. helyen végzett. Hege elmondta, főleg annak tükrében elégedett az elért eredményével, hogy idén mindössze hatszor tudott a szabadban kerékpárjával pályát teljesíteni, ráadásul a verseny legnehezebb részét csak a tavalyi világbajnok és ő tudta hibátlanul teljesíteni.

hegedus_laszlo_hegetriál-felkészülés4

Az első Világkupa futamnak a németországi Heubach adott otthont. Az csak a helyszínen derült ki, hogy az idei szezon egyik legmagasabb minősítésű versenye lesz az idénynyitó, így a világ minden tájáról – az európai menőkön kívül Ausztráliából és az Egyesült Államokból – is érkeztek versenyzők. A Triál kategóriában megdőlt a nevezési rekord: 160 versenyző indult összesen, és Hege kategóriájában – 26 colos – nem kevesebben, mint hatvanan álltak rajthoz. És ha mindez nem lett volna elég, az időjárási körülmények is alaposan felkavarták az izgalmakat.

„A vasárnapi fináléba huszonöt versenyző jutott be, de milyen körülmények között… Eddigi pályafutásom során hasonlóval sem találkoztam, ugyanis a lezúduló eső miatt akkora sár volt, hogy vízszintes talajon sem lehetett közlekedni, nemhogy a pályákon triálozni. Estek-keltek a versenyzők és a bírók is! Embert próbáló volt, tisztelet minden versenyzőnek, aki itt volt és próbára tette magát” – elevenítette fel a 22 éves ceglédi sportember.

hegedűs3

A hihetetlenül izgalmas versenyen aztán Hegedűs László a 13. helyen végzett, amivel megőrizte a világranglistán a legjobb tízben a helyét. A magyar klasszis nagyon örült eredményének.

„Ez volt jelenleg a maximum, amit ki tudtam hozni magamból. Amíg a többiek meleg éghajlati övi edzőtáborokban készültek az idényre, addig én vasárnap ebben az évben mindössze hatodszor tudtam szabadban bringázni. Ráadásul a felkészülés vége felé a lábam is megsérült, ám ennek ellenére például a verseny legnehezebb pályáján a tavalyi világbajnokon kívül egyedül én teljesítettem hibapont nélkül. Ez az eredmény tehát alapnak megfelel, de rengeteg munka vár még rám. Szükségem van még egy kis kültéri edzésre, normális edzéskörülmények között, és ígérem, a következő, június eleji, lengyelországi Világkupa futamra csúcsformában leszek. Érzem, hogy bennem van a top 5!” – értékelte a hétvégi teljesítményét Hege.

Azonban arról sem lehet megfeledkezni, hogy a triálos klasszis egyelőre támogatók nélkül, családi összefogásból jutott el az idénynyitóra, ráadásul a háttércsapatát a testvére adja egyedül a versenyhelyszíneken. Így, az ismert körülmények ismeretében igencsak megbecsülendő a most megszerzett 13. helyezés a hatvanfős mezőnyben. Hegedűs László a Világkupa futam után Svájcba utazott, ahol egy megnyitó rendezvény keretein belül tart bemutatót.

Az idei nemzetközi versenynaptár:
1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely
2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02.
3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.
4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.
5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.
Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.
Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo