fbpx

Valverde az elektromos váltó miatt veszítette el a Liege-t?

Miután Bradley Wiggins a Giro del Trentino királyetapján az elektromos Dura-Ace hibájából szakadt le az élbolyról, spanyol lapinformációk szerint a konkurens termék is „kiegyenlített”, Alejandro Valverde a Campa EPS hibájából nem tudott reagálni Joaquim Rodriguez támadására a vasárnapi Liege-Bastogne-Liege-en.

Emlékezhetünk rá, amikor egy kilométernél Purito támadott, az élbolyban egyértelműen a legjobb sprinternek, így legesélyesebbnek számító Valverde nem reagált a ritmusváltásra, majd később az azonos nyelvet beszélő kolumbiai Bentacurnak magyarázott.

(Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

(Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Többen is furcsálltuk, hogy a mezőny egyik legrobbanékonyabb versenyzője miért nem válaszol egy ilyen akcióra az utolsó kilométeren, és azóta a spanyol El País hasábjain érdekes nyilatkozat jelent meg a Movistar csapatfőnöke, Eusebio Unzue szájából:

Az elektromos váltó hibája volt, nem tudott sebességet váltani, amikor Purito támadott, szívás így elveszíteni a legnagyobb klasszikust, miközben én is biztosra vettem már a győzelmét.

A Katalán Hírlapnak pedig ezt mondta Unzue:

Nem számoltunk egy váratlan körülménnyel: mozdulatlan maradt a váltó abban a kulcspillanatban, amikor Purito támadott.

(Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

(Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Valverde ezzel szemben nem említette nyilatkozatában az esetet, és a sajtóközleményében vagy honlapján sem olvashatunk erről.

Nem tisztünk állást foglalni, nyilván a nagy számok törvénye szerint minden meghibásodhat, tény, hogy ha az elektromos váltó pontatlanná válik, arra nem lehet kézi erővel rásegíteni, továbbhúzni kicsit a bowdent a váltókarral.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo