fbpx

Hétvégén mtb maratont és gravel versenyt rendeztek Etyeken

Május 14-én Budapest szőlőskertjében, azaz Etyeken került megrendezésre immáron 2. alkalommal az eBIKE.hu MTB és terepfutó Challenge idei 2. futama. Rendhagyó volt az esemény, hiszen a KLND Gravel sorozat is csatlakozott a rendezvényhez, így nem csak a hegyibringások és a futók rajtoltak el, hanem a gravel túrázás szerelmesei is.

A Superior Racing Team versenyszervező csapata idén új szakaszokkal bővítette a nyomvonalat. Már áthaladt a mezőny a József nádor által létrehozott Józsefi erdőn, valamint két homokbánya -crossmotoros pálya tette technikásabbá a pályát.

A Challenge-en közel 400 fő, míg a Gravel kalandon közel 150 fő indult el. Gangel Marcell a KLND sorozat kitalálója és szervezője is sikeresnek és folytatandónak értékelte a két szervező együttműködését, így a jövőben több MTB Challenge és KLND Gravel kaland is kooperációban valósul meg.

Ezen a versenyhéten az „Etyek veled kerek” szlogen duplán is érvényes volt, hiszen a TDH mezőnye a szerdai napon háromszor is áthaladt Etyeken, szombaton pedig az óriási számú terepbringásoké volt a főszerep.

Etyek polgármestere Zólyomi Tamás és a képviselő-testülete is fontosnak tartja, hogy a kerékpáros turizmus minél nagyobb hangsúlyt kapjon. A frissen elkészült Budapest-Balaton kerékpárút (Buba) meghatározó jelentőségű a falu életében, mely kapcsán mind a kulturális, mind a gasztronómiai értékek előtérbe kerülnek. Az Etyeki MTB Challenge egy igazi bringás piknikké fejlődött. A kísérőkkel és a helyi sportnap résztvevőivel közel 1000 ember élvezhette a látogatóközpontban megrendezett egészségnapi programokat. A gyerekek nagy örömére ismét volt mászófal és habparti, valamint különböző szabadtéri sportjátékokat is ki lehetett próbálni.

A sorozat elkötelezett támogatói, a Kalifa és a Tatárpékség gondoskodtak arról, hogy minden befutó megkapja az elmaradhatatlan fánkot vagy sós mogyorót. A nagyon igényes és látványos Kaercher mosók pedig már egy igazán magas minőséget képviselnek a versenyzők kiszolgálásában. Nagy szükség is volt rá, hiszen ebben a nagy szárasságban nagyon poros volt a pálya sok szakasza.

A kétkörös hosszú táv (60 km) Master 2-es futamában igazi parádét láthattunk, hiszen rajthoz állt Parti András, Buruczki Szilárd és Búr Zsolt. Velük csak Ferenczi Balázs felnőtt és az U17-es reménység Takács Zsombor bírta tartani a tempót!

Ismét megtisztelte jelenlétével, versenyzésével a mezőnyt a hazánkban élő Lequatre Geoffroy, aki mindössze 1:11 perc alatt teljesítette a rövid távot.

Élmény volt látni a NAGY „öregek” és a fiatalság versengését!

Már biztos, hogy 2023-ban Etyek stabil állomása lesz az eBIKE.hu MTB és terepfutó Challenge sorozatnak.

Idén a következő állomás Vértesbogláron lesz június 4-én:
https://sportnaptar.hu/magura-vertesboglar-mtb-es-terepfuto-challenge-2022_1FB298F5B3275319

Eredmények:
https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=sup_etyek22

További fotók:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo