fbpx

Hege hatodik az Európa bajnokságon, továbbra is támogató nélkül…

A Világkupa után a svájci Európa-bajnokságon is bejutott a döntőbe a továbbra is támogató nélkül versenyző magyar triálos világklasszis, Hegedűs László, aki többek között legyőzte a korábbi világbajnokot.

2013-hege-európa-bajnokság5

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hetedik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 22 éves ceglédi fiatalember az elmúlt hétvégén Svájcban, az Európa-bajnokságon folytatta idei nemzetközi szereplését, ahol bekerült a nyolcas döntőbe, és végül 6. lett. Hege elmondta, csak azért nem jutott be a szuperdöntőbe, mert ugyan a pályákat szinte hibátlanul teljesítette, de időtúllépés miatt büntetést kapott.

2013-hege-európa-bajnokság3

A magyar világklasszis egyre jobb formában van, hiszen az eddigi két Világkupa futamon a 13. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már három versenyt – két hazait és egy német bajnokit –, míg a szlovákiai Európa Kupán a hatodik lett, míg most a 6. pozícióban végzett az Európa-bajnokságon.

2013-hege-európa-bajnokság4

Eddig is szerettem Bern városát, ám most az egyik kedvencemmé vált. Fantasztikus pályákat építettek a szervezők, melyek nagyon kemény küzdelemre késztettek valamennyiünket. A középdöntőben nagyon szoros volt a mezőny, és számomra azon múlt a továbbjutás, hogy az utolsó szekción mennyi hibapontot kapok. Nos, megcsináltam a pályát hibapont nélkül, ami csak a mezőny két világbajnokának es nekem sikerült, így bekerültem a fináléba. Ez egy kis áldozattal is járt, ugyanis megsérült a lábam, de ez nem befolyásolta a teljesítményemet a másnapi döntőben. A fináléban életem legkeményebb pályáin mentünk, ahol úgy lettem hatodik, hogy egyrészt legyőztem a világ egyik legjobb versenyzőjét, a korábbi világbajnokot, másrészt, ha időtúllépésért nem kaptam volna büntetést, a hibapontok alapján bekerültem volna a szuperdöntőbe. Nagy eredménynek tartom, amit elértem, ugyanis ez a mezőny már-már a világbajnokság erősségével vetekszik. Egy biztos, most pár napig Horvátországban edzek, ahol elsősorban a gyorsaságomon próbálok meg javítani. Mindenkinek köszönöm a bíztatást, valamint a kis csapatomnak és testvéremnek a segítséget, hogy így, támogató nélkül is bizonyítani tudom, a világ legjobbjai között a helyem” – fogalmazott a viadal után Hegedűs László, akinek a következő Világkupa versenye július végén Franciaországban lesz.

2013-hege-európa-bajnokság2

Az idei nemzetközi versenynaptár

1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely

2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02. – összetett 5. hely

3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.

4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.

Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22. – összetett 6. hely

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo