fbpx

CatEye Econom Force LED első lámpa

cateye_econom_5A kerékpárok döntő részénél a világításrendszer nem alaptartozék, tehát a lámpa kiválasztása a kerékpáros feladata! Mi alapján hozzuk meg a döntést? A fényerő és hatótáv talán a legfontosabb szempont a lámpánál, hiszen azért vesszük, hogy minél jobban lássunk vele, vagy minél inkább láttassuk magunkat általa: a jelen bemutatónkban szereplő CatEye Econom Force árához viszonyítva kiválóan teljesít, tölthető akkumulátora praktikus és olcsón működtethető megoldást kínál a közlekedőknek.

Jó tudni, hogy a fényerő nem áll összefüggésben az alkalmazott izzók, vagy LED-ek számával, viszont szinte mindig szoros összefüggést mutat az akkumulátorok teljesítményével. Tehát a CatEye Econom Force-ban alkalmazott 1 db LED ne tévesszen meg senkit: bőven elegendő fényerőt nyújt a városi közlekedéshez, köszönhetően a ROL technológiát alkalmazó lencsének, amely 95%-os hatékonysággal működteti a fényforrást. A takarékosság a fogyasztásban is jelentkezik: a CatEye Econom Force működési ideje tömegéhez képest igen hosszú.

cateye_econom_2

cateye_econom_3A világítótest felszerelése a neves japán gyártó híréhez méltóan egyszerű és biztos, a FlexTight™ esetében szerszámra sem lesz szükségünk. Az út rezgései sem képesek elmozdítani a viszonylag nagyméretű, testes lámpát. A kezelés egy hátul elhelyezett, megvilágított nyomógomb segítségével (praktikusan hüvelykujjal) történik, akár kesztyűben, sötétben is könnyen be- és kikapcsolható. Három állás között választhatunk: kis teljesítmény, nagy teljesítmény, illetve villogó üzemmód áll rendelkezésre.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a CatEye Econom Force városban 30 km/órás tempó mellett is biztonságos közlekedést tesz lehetővé a nagy teljesítményű üzemmódban, az üzemidő pedig megegyezik a gyári adatokkal. A töltés 5-7 órát vesz igénybe, éjszaka vagy munkaidő alatt az akku teljes kapacitásra visszatölthető. Alacsony feszültségszintet a kapcsoló világítása jelzi. Ha esetleg elfeledkeznénk a töltésről, az akku helyére hagyományos ceruzaelem is kerülhet!

cateye_econom_4

cateye_econom_6Jellemzők:

  • Modellszám: CatEye Econom Force HL-EL540G LED
  • FényforrásRendkívül fényes, fehér SMD LED X1
  • Teljesítmény4000cd (40 lux)
  • ÜzemidőKb. 2 óra max teljesítmény mellett, 9 óra alacsonynál, és 30 óra villogó üzemmódban
  • Tartozékok: FlexTight™ rögzítő, akkumulátor, hálózati töltő
  • Szín: fekete
  • Tömeg: 244 g rögzítővel és akkuval
  • Alternatív energiaforrás: 4 db ceruzaelem

Ajánlott fogyasztói ár: 29.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

cateye_econom_8

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo