fbpx

Piknik után, Drótszamár előtt!

Alig, hogy véget ért Vértesbogláron a MTB Piknik, máris Észak-Magyarország felé veszi az irányt a Mountainbike Challenge mezőnye, hogy ezúttal Erdőbényén a Drótszamár Fesztiválon mérjék össze erejüket.

A június 22-én megrendezett MTB Piknik ezúttal is a szokásosnak nevezhető jó hangulatban, igazi nyárias időben zajlott, ahol 215 induló vágott neki a megújult pályának, amelyen 8, 20 és 50 km-es távok közül választhattak a kerekesek.

mtb piknik rajt

fotó: Kőszegi Péter

A hosszútáv küzdelmeit Blazsó Márton (VKE-Nelson) nyerte, aki alig 10 másodperccel verte a hazai környezetben versenyző Búr Zsoltot (Alpinbike Team), míg a harmadik helyen Makács Gábor (PCCC) futott be. A nők között Orosz Anita (Trek SE), Kurucz Anna (Bringabanda SC), Rozsnyai Mariann (deviantmtb) abszolút sorrend alakult ki.

A versenyközpontba visszaérkezők ezúttal is megtapasztalhatták a vértesi település vendégszeretetét, akik babgulyással, túrós tésztával és az elmaradhatatlan lekváros fánkkal várták a megfáradt bringásokat.

A következő, sorrendben a negyedik Challenge eseményig csupán egy szusszanásnyi pihenőre van idő, ugyanis a korábbi évektől eltérően idén nem július második hétvégéjén, hanem június 29-én, tehát e hét szombatján várja a IV. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál a mountain bike maratonozni vágyókat.

fotó: Tirszin János

fotó: Tirszin János

A tavaly bevált újdonságokat megtartották a rendezők, mint például a 11 órai, falun átvezetett lassú rajtot, ami inkább hasonlít egy kerékpáros felvonuláshoz, mint egy verseny kezdetéhez, egészen a brónok-völgyi kijáratig, ahol ténylegesen eldördül a startpisztoly és kezdetét veszik a 35 km-es rövidtáv és az 51 km a hosszútáv csatározásai.

Danó Péter, az esemény hegyibringás szervezője így nyilatkozott:

“A múlt évi pálya a visszajelzések alapján nagyon tetszett a résztvevőknek, ezért csak néhány apró – a hosszútávosokat érintő – változtatásra volt szükség. Így például kimarad a házigazda Béres Birtokon egy elég kemény, emlékezetes mászás, de a rövidtáv és a befutó változatlan marad.”

A vendégszeretet tekintetében Erdőbénye sem marad el Vértesboglár mögött, így a nevezett versenyzők Tokaj-Hegyalján is finom ebédben reménykedhetnek. Külön kiemelendő, hogy a szervezők a vegetáriánusok igényeit is szem előtt tartják, sőt az előnevezés során, aki szerette volna, rajtszámot is választhatott magának. A dobogósok külön erre az alkalomra készített “érmeket” vihetnek majd haza, és az eredményhirdetés után is érdemes lesz a rajt-cél területből sport-fröccs-terasszá alakuló helyszínen maradni.

Vavrek Béláné, a helyi főszervező az Erdőbénye Fesztivál Nonprofit Kft. nevében nyilatkozott:

“Az Erdőbénye Drótszamár Fesztivált a kezdetektől támogatja a Béres Szőlőbirtok és Pincészet mellett a Béres Gyógyszergyár is, idén ők a legnagyobb szponzorai a versenynek, de természetesen a település is rengeteget segít nekünk, hogy minden zökkenőmentesen menjen szombaton.”

Az előnevezés lezárultával a versenyre már csak a helyszínen lehet nevezni 4500 Ft-os áron. Azon kívül, hogy ideális kerékpáros idő várható a hétvégére, tovább növelheti a részvételi kedvet az Androméda Travel felajánlása, akik jóvoltából a résztvevők között 2 db 3 fős, 1 hetes görögországi, Makrygialos üdülőhelyre szóló nyaralás kerül kisorsolásra.

Bort, Bringát, Békességet!
Mindenkit vár Erdőbénye!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo