fbpx

Giro d’Italia: Rebellin kiejtette Kolumbiát, avagy kik harcolhatnak a trikókért

A mai napon a Giro d’Italia szervezői, az RCS Sport kihirdették, mely Pro Continental csapatok kapnak szabadkártyát a háromhetes olasz körversenyre, nagy meglepetés nem született.

Eldőlt kik harcolhatnak a rózsaszínű, a piros (pont), a kék (hegyi) és a fehér (legjobb fiatal) trikóért

Eldőlt kik harcolhatnak a rózsaszínű (összetett), a piros (pont), a kék (hegyi) és a fehér (legjobb fiatal) trikóért

A 17 alanyi jogon és kötelezően induló WorldTour-gárda mellett 5 szabadkártyát osztottak, hogy teljes legyen a 22 csapatból álló 198 fős mezőny. Az eddig sem volt titok, hogy az RCS kedvez az olaszoknak, így a Bardiani CSF, a Southeast (Yellow Fluo), az Androni Giocattoli és a Nippo Vini Fantini gyakorlatilag eredményektől függetlenül részt vehetnek az olasz körversenyen.

Az öt szabadkártyás logója

Az öt szabadkártyás logója

A kérdés tulajdonképpen csak a maradék egy szabadkártya sorsa volt, azt pedig a 44. évét taposó veterán olasz sztár, Davide Rebellin csapata, a lengyel CCC Prandi Polkowice kapta meg. Leginkább talán Kolumbia prokonti sorának, a Team Colombia-nak fájhat, hogy nem jutottak ki ismét, hiszen szponzoraik között is akad olasz cég, és így nem kapnak lehetőséget, hogy megmutassák magukat. A kolumbiai gárda azonban gyengén muzsikált 2014-ben, így mégsem annyira meglepő a döntés.

Fight for Pink!

Fight for Pink!

A 2015-ös Giro d’Italia mezőnye: Ag2r-La Mondiale, Astana, BMC Racing, Etixx-QuickStep, FDJ, IAM Cycling, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Cannondale-Garmin, Giant Alpecin, Katusha, Team LottoNL-Jumbo, Team Sky, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing, Bardiani CSF, Southeast, Androni Giocattoli, Nippo Vini Fantini, CCC Sprandi.  A szakemberek előzetesen Contador-Aru-Uran csatára számítanak, de korai még esélyeket latolgatni.

Fotók: RCS

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo