fbpx

Tour Down Under: Bobridge bombaformában az egyórás előtt – videó

 

Közép-Európai idő szerint ma hajnalban elkezdődött a 2015. évi WorldTour-sorozat, és az ausztráliai Tour Down Under első szakasza máris izgalmas végjátékot szolgáltatott.

B7xJ1GZCAAE6kKs

A másfél évtizedes múltra visszatekintő Tour Down Under-t január 20. és 25 között rendezik Adelaide vonzáskörzetében, a WorldTour gárdák hétfős sorai mellett két ausztrál csapatból áll össze a 133 fős mezőny.  Komoly emelkedők ás hosszú szakaszok még nincsenek, a profik számára a ráhangolódásról szól ez a verseny, persze azért az 5. etapon a Wilunga Hill gondoskodik róla, hogy sprinter már ne nyerhesse meg az összetettet.

B7w2acBCQAAnBue

 

A nemzetközi szaksajtó az újdonsült ausztrál időfutam-bajnokot, Richie Porte-t (Sky) tartja a legfőbb esélyesnek, de itt köszön el a WorldTour-tól a hazaiak veteránja, a korábbi Tour de France-győztes Cadel Evans (BMC) is, vele mindenképpen számolni kell. A további sorok élén olyan nevek állnak, mint Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Michael Rogers (Tinkoff-Saxo), Domenico Pozzovivo (Ag2R), Luis Leon Sanchez (Astana Team), és persze ne feledkezzünk meg a sprinterekről, akiknek bőven lesz mozgásterük a hat nap során.

Videón az utolsó 10 km:

Ma, a Tanuda és Campbelltown közötti 133 kilométeres etapon azonban máris keresztülhúzták a tömeghajrában gondolkozók számítását, ugyanis a Jack Bobridge (UniSA),  Lieuwe Westra (Astana), Luke Durbridge (Orica-GreenEdge), Maxim Belkov (Katusha) összeállítású szökevénycsoport ha csak hajszálnyival is, de hazaért. A két ausztrál segítette egymást és az utolsó 300 méteren a verseny után egy héttel egyórás rekordkísérletre készülő Bobridge robbantott és nyerte az első szakaszt.

Tour Down Under 1. szakasz eredménye:

1 Jack Bobridge (Aus) UniSA-Australia 2:59:44
2 Lieuwe Westra (Ned) Astana Pro Team
3 Luke Durbridge (Aus) Orica GreenEdge
4 Maxim Belkov (Rus) Team Katusha
5 Niccolò Bonifazio (Ita) Lampre-Merida
6 Gianni Meersman (Bel) Etixx – Quick-Step
7 Juan Jose Lobato (Spa) Movistar Team
8 Heinrich Haussler (Aus) IAM Cycling
9 Steele von Hoff (Aus) UniSA-Australia
10 Daryl Impey (RSA) Orica GreenEdge

 

Fotók: Orica GreenEdge, Tour Down Under – Social Media

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo