fbpx

Giro d’Italia 13. szakasz: Nizzolo győzelem a hegyek előtt

A Giro d’Italia 13. szakaszán ismét a sprinterek ideje jött el, a teljesen sík szakaszon túl sok izgalmas dolog nem történt, a mezőny sprintre érkezett, ahol Giacomo Nizzolo volt a leggyorsabb.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia 13. etapján a mezőny gyakorlatilag egy pihenőnapot kapott, a 198 km-es szakasz semmi nehézséget nem tartalmazott, végig síkon kellett bringáznia a versenyzőknek, ezért várható volt, hogy a sprinterek ismét megpróbálnak egy szakaszt behúzni és nem fogják engedni, hogy egy szökés hazaérjen.

Szinte az éles rajt pillanatában kialakult a nap szökése, melybe Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizané), Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sideremec) és Samuele Rivi (EOLO-Kometa) tudott bekerülni. A szökevények előnye szép lassan nőtt és amikor elérték a 7 és fél percet akkor hátul a sprinterek csapatai vették át az irányítást. A mezőny nagyon jól kiszámolta, hogy mikor kell megfogni a szökést, az utolsó 10 km-en belül érték utol a szökevényeket.

A hajrán nagy meglepetésre a Jumbo-Vismából Edoardo Affini indított egy hosszút, de ezen a napon végre Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka-Assos) tudott nyerni, Affininek a második hely jutott. A hajrán Peter Sagan végzett a harmadik helyen és érdekességképpen Gaviria nyereg nélkül ért be az 5. helyen.

Az összetettben változás nem történt, Bernal áll az élen.

Valter Attila a mezőnnyel érkezett a célba, mellyel továbbra is a 12. helyen áll az összetettben. Dina Márton a szakaszon a 144. helyen végzett, az összetettben pedig a 114. helyen áll.

Szombaton egy kemény szakasz következik, ami a Zoncolan tetején ér véget.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo