fbpx

Gepida kerékpárzárak – biztonság és dizájn elfogadható árszinten

Köztudott, hogy a kerékpár lezárásához készült eszközök közt a minőségi szórás elképesztő. Kapható olyan zármodell, amit még egy alkalmi tolvaj is pár másodperc alatt ki tudja nyitni, használati értéke tehát jelképes. Szerencsére akad néhány jól megtervezett, elfogadható áron kínált kerékpárzár a hazai piacon, a Gepida nem kevesebb, mint 8 zármodellel ebbe a “táborba” tartozik. Jelent cikkben a legújabb Gepida zármodellek kerülnek bemutatásra.

gepida_colstok_zar_1A külföldön is jól ismert hazai kerékpárgyártó „lakatai“ közül mindenképpen ajánlható a Gepida “colstokzár”. A kerékpáros kiegészítők terén szerzett többéves tapasztalat ennél a modellnél jól látszik: magas szintű biztonságot nyújt, egyben praktikus és divatos tartozéka a mindennapos kerékpározásnak. A lamellás szerkezetű lakat kis méretre összehajtható, erős, edzett acél alapanyagból készül, használata egyszerű, kiváló megoldás azok számára, akiknek az U-lakatok vagy masszív láncok túl nagy terhet jelentenek.

gepida_colstok_zar_2A Gepida colstokzár számos magas szintű technológiával rendelkezik, speciálisan edzett acél alapanyagból készül, a lamellákat összetartó szegecsek pedig ugyancsak megerősítettek. Két biztonsági kulcsot kapunk, a zár ellenáll mind a vágásnak, mind feltörésnek, a külső borítás pedig a kerékpárt védi a sérüléstől.
gepida_colstok_zar_3
Jellemzők:
könnyű, kis terjedelmű, de erős kerékpárzár
összehajtható kialakítású zár- a tartozék konzol a kerékpárra rögzíthetőü
edzett acél lamellák
biztonsági kulcs
rozsdásodás elleni védelem
praktikus műanyag tartó
1 méter hossz
ellenáll a vágásnak vagy törésnek
kerékpárvázat kímélő erős borítás
Ajánlott fogyasztói ár: 6990 Ft.

Üde színfolt a hazai kínálatban!

Üde színfolt a hazai kínálatban!

A vidám színekben kapható, a kerékpárt kímélő gumírozott borítású Gepida U-lakat ugyancsak friss termék a hazai márka zárpalettáján. Megfelelő biztonságot nyújt a napi közlekedésre használt kerékpárok számára, egyben üde színfolt a kerékpárlakatok “szürke” világában. Méret, súly és biztonság tekintetében általában az edzett acélprofilból készült U-lakat a legjobb választás a kerékpáros számára, kiegészítő kábellel együtt pedig teljes védelmet nyújt. A kisebb U-lakat sok esetben előnyösebb, mint a nagyobb keretű modell: kisebb tömeget és méretet kell a kerékpáron vagy a táskában elhelyezni, de ami még ennél is lényegesebb: a tolvajnak nehezebb egy szerszámot a keret belsejében elhelyezni, főleg, ha azt a vázzal és/vagy a hátsó kerékkel rendesen „kitöltöttük“. A Gepida U-lakat edzett 10 mm átmérőjű acél profillal rendelkezik, amely a kerékpár védelme érdekében gumiborítást kap. Többféle trendi színváltozatban áll rendelkezésre.

Jellemzők:
fúrásnak, fűrészelésnek és feltörésnek ellenálló zárszerkezet
10 mm átmérőjű edzett acélprofil
kerékpárvázat kímélő gumírozott borítás
biztonság és praktikus használat
két kulcs
narancssárga, világoskék, lila és fekete színben.
Javasolt fogyasztói ár: 7590.- Ft.
gepida_lanczar_1
A Gepida láncos zár a hagyományos sodronyzárakkal szemben nagyobb fokú biztonságot kínál, használata viszont ahhoz hasonlóan egyszerű, köszönhetően a szokásosnál nagyobb hosszúságnak. A rögzítésre szolgáló tárgyméret így nagyobb is lehet: nem vagyunk tehát a fém oszlopokra utalva, mint az U-lakatok esetében. A Gepida láncos zár a vázra könnyen rögzíthető, de a táskában sem foglal túl sok helyet, praktikusan használható a mindennapos elintéznivalókhoz. Rövidebb idejű lezárásokhoz megfelelő szintű biztonságot nyújt. Piros és fekete színben is kapható, tehát a zár akár a kerékpár megjelenésével vagy ízlésünkkel is összhangba hozható.
gepida_lanczar_2
Jellemzők:
rozsdamentes kialakítás
fúrásnak, fűrészelésnek és feltörésnek ellenálló zárszerkezet
8 mm átmérőjű láncszemek
erős nejlon borítás
kíméli a vázat
Javasolt fogyasztói ár: 5990.- Ft.
BJP2297
További zárváltozat a Gepida kínálatban a külön lakattal rendelkező lánczár, amely fentihez hasonló praktikus használatot és biztonságot nyújt. A biztonsági lakat szűk perselye megnehezíti a feszítőszerszámok használatát: ezek egyszerűen nem helyezhető el a két befogott láncelem mellé. A megfelelő hossznak köszönhetően majdnem tetszőleges típusú tárgyhoz zárhatjuk a kerékpárt, legfeljebb a láncszemek “befogása” jelenthet hátrányt az integrált zárral rendelkező – fent ismertetett – modellhez képest.

Jellemzők:
rozsdamentes kialakítás
speciális lakat
8 mm átmérőjű láncszemek
erős nejlon borítás
kíméli a vázat
Javasolt fogyasztói ár: 5490.- Ft.
HT2A5364_resize
Mint láthatjuk a Gepida zárak többféle lezárási stratégiához és használati típushoz alkalmasak. Szokásaink és kerékpározási stílusunk szerint választhatunk a rendelkezésre álló 8 modell közül, a négy ismertetett zár egyaránt alkalmas a kerékpáros biztonságos lezárására.

Essen még néhány szó a kerékpár hatékony lezárásáról! Általánosságban elmondható, hogy akkor járunk a legjobban, ha kerékpárunkat forgalmas helyen, azaz szem előtt „parkoljuk le”, a zár pedig legyen a lehető legmagasabban, hogy fölé hajolva ne lehessen eltakarni annak feltörését. Vállmagasság felett egyetlen tolvaj sem fog áttételes vágóval dolgozni – főképp nem egy forgalmas helyen. Ha pedig lehetséges, a kerékpárt ne hagyjuk órákig magára az utcán. Nem utolsósorban, a kerékpár értékéhez igazítva válasszuk ki a megfelelő zárat, a bemutatott négy Gepida zár a mindennapos közlekedéshez használt nem túl igényes masinákhoz bőven elegendő biztonságot nyújt.

További információ a forgalmazó honlapján.
GEPIDA_2015_eurobike_2014_13

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo