fbpx

FLASH2BSAFE kézi irányjelző kerékpárosoknak

A biztonságos kerékpáros közlekedés egyik alapja, hogy a forgalomban részvevő járművek előre lássák, hogy valamelyik szereplő irányt fog váltani. Ez a kerékpárosoknál fokozottan fontos, hiszen mi csak a kezünkkel tudunk jelezni, nincs irányjelző lámpánk, mint az autóknak, vagy mégis? Igen, mostantól kapható a FLASH2BSAFE kézi irányjelző kerékpárosok számára, hogy az autósok is jobban lássák a jelzéseinket.

A FLASH2BSAFE kézi irányjelzővel biztonságosabban közlekedhetünk a forgalomban, segítségével valóban láthatóan tudjuk jelezni az autósok számára, hogy melyik irányba fogunk kanyarodni.

Sötétben vagy szürkületkor az autósok  szeme átáll a lámpák fényére és ami nem világít vagy nem veri vissza a fényt, az lassabban, nehezebben észlelhető számukra. A kerékpárosból is többnyire csak a lámpát, és közelebb érve a törzset veszik észre, a karjelzéseket pedig tényleg csak az utolsó vagy az azutáni pillanatban észlelik, melynek következtében sok veszélyes helyzet tud kialakulni. A nemrég Burgenlandban innovációs díjat nyert FLASH2BSAFE kézi irányjelző erre a problémára ad megoldást, egy egyszerű, kézre húzható eszköz segítségével tudjuk villogva jelezni az autósoknak, hogy mi éppen kanyarodni szándékozunk.

Nézzük, hogyan működik! A dobozban két, egy jobbos és egy balos, kézre húzható irányjelzőt találunk, melyeket nem lehet felcserélni, és egyértelműen jelezve van L, illetve R betűkkel, hogy melyik a balos és a jobbos. A gyártó tényleg nem bonyolította túl a szerkezetet, valóban pofonegyszerű konstrukció, ilyenkor nem érti az ember, hogy ezt még hogyan nem találta fel senki előtte (mint általában a legtöbb korszakalkotó eszköznél). Csak elég felhúzni a mutatóujjunkra, aztán a tépőzáras pántot körbetekerni a csuklónkon és máris rögzítve van a kezünkön.

A mutatóujjunknál találunk egy gombot, amit ha a hüvelykujjunkkal megnyomunk, működésbe hozzuk az irányjelzőt és adott kéznek megfelelően elkezd villogni a led nyíl a kézfejünkön. Természetesen érdemes a kézfejünket hátrafelé fordítani, hogy ne a felettünk szálló repülőknek mutassuk azt, hogy merre kívánunk kanyarodni 🙂 . Ezenfelül a kormányt fogva is működésbe tudjuk hozni az irányjelzőt, ha jobban nekinyomjuk a mutatóujjunkat a kormánynak, egyenes kormány mellett ilyenkor szemből látszódik az irányjelzőnk fénye.

Az egész eszköz egy CR2032-es elemmel működik, ami könnyen cserélhető, bár nem valószínű, hogy gyakran kell majd benne elemet cserélni benne, mert nem fogjuk folyamatosan nyomni a gombot, hiszen csak akkor van rá szükség, ha kanyarodni fogunk.

FLASH2BSAFE kézi irányjelző kifejezetten ajánlott azon bringásoknak, akik sokat közlekednek rossz látási viszonyok között, az irányjelzőnek köszönhetően nem kell aggódniuk, amiatt, hogy az autósok éppen látják-e a jelzéseiket.

Ajánlott fogyasztói ár: 9 800 Ft
További információkért keresd a KTM partnerüzleteket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo