fbpx

Fejes Gábor volt a legerősebb a Kiskun Cross-on – videó

Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) nyerte a „szilveszteri” SuperCross fordulót Kerekegyházán, erősebbnek bizonyulva egy nyomatós cyclocross pályán Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) előtt. A hölgyek között a papírformának megfelelően Benkó Barbara (Focus M.I.G.) diadalmaskodott.

Fejes Gábor szólóban a győzelem felé (Fotó: Rozsnyai Mariann)

Nem először volt kegyes az időjárás a bringásokhoz, az évszakhoz képest enyha hőmérséklet, napsütés várta a mezőnyt, a korábbi rajtokkal indulók még fagyott talajon versenyezhettek, aztán az egy órakor rajtoló elit futamon már egyre inkább felolvadt, sárosabbá, csúszósabbá vált a nyomvonal.

A “puha homokágy” sok áldozatot szedett… (Fotó: Rozsnyai Mariann)

Sajnos egy csúnya baleset is történt a pályajárás során, Szabó Tamás (Cube-Balaton Team) szerencsétlenül esett a homokágyban, aláfordult a lába, és törés lett az eredménye. Szerencsére a kiérkező mentő viszonylag hamar jött, de az eset sokadszor felveti a hazai kerékpársportban a versenyeken biztosítandó megfelelő elsősegélynyújtás hiányát…

Üldözés Kerekegyháza piacterén (Fotó: Rozsnyai Mariann)

A junioroknál ezúttal Pelikán János (Cube-Balaton Team) visszavágott Dina Mártonnak (PCCC) és hajszállal az összetettben is átvette a vezetést, minden az utolsó, hetedik fordulón dől majd el. A Master II-ben Specziár Viktor (Cube-Balatone Team) vette át csapattársa, Jordán Péter bérelt helyét a dobogó legfelsőbb fokán, Balassagyarmat után most a Kiskun Cross-on is nyerni tudott, bizonyítva, hogy nem csak az extrém jeges pálya miatt győzött legutóbb.

Fejes hamar magára hagyta szokásos ellenfeleit (Fotó: Rozsnyai Mariann)

Az elit futamon Fejes Gáborral nem lehetett mit kezdeni, ma ő volt a legerősebb, ez látszott a hosszabb egyenesekben. Buruczki a verseny második felében jött fel, és a kanyargós részeken (amiből bőven volt a pályán) gyorsabb is volt, de ez nem volt elég a felzárkózáshoz. A dobogó harmadik fokára ezúttal Vígh Zoltán álhatott fel, még Bianchi színekben.

A Master 1 kategóriában Klein Tamás (Footstrong SE) eddigi legjobb eredményét érte el (4.) sokat fejlődve idén (Fotó: Rozsnyai Mariann)

Az U23 korosztályban Panyi János (Melbotech) mutatta meg, hogy sokat tanult a belga iskolában, mondhatni simán nyert, amihez azért hozzájárult Fenyvesi Péter (Cube) technikai hibája is. A Master 1-ben Reitinger Gábor (Vitalitás SE) ugyancsak „rajt-cél” győzelmet aratott, legfőbb ellenfele, Szabó András (Merida Maraton Team CST) a verseny első felében több apróbb hibát is vétett, és már nem tudott felzárkózni.

A sorrend: Fejes, Buruczki, Vígh

Fejes Gábor beszámolója az Elit futamban elért győzelméről:

„Az elmúlt évek tapasztalatainak pozitív hatása látszik a rendezőkön, évről évre sikerül színvonalasabbá tenni a rendezvényt. A rajtot nem sikerült jól elkapnom, az ötödik-hatodik helyen haladtam és kellett pár kanyar mire felértem az élen haladó Buruczki Szilárdra és Búr Zsoltra. Az első homokakadály után már sikerült hármónknak elszakadnunk a mezőnytől. Szilárd vezetett az első és második körben, érzésem szerint nem diktált nagy tempót, de ez nekem nem is volt akkora gond, legalább volt időm felmérni a pályát, átgondolni a versenyt. A harmadik körben Buzsó állt előre és az első kanyargós szekcióban kezdett érezhetően nagyobb iramot diktálni. Egy ideig mögötte haladtam, majd az egyik visszafordító után belószoltam, és sikerült is eltávolodnom tőlük. Innentől kezdve nem igazán tudom mi történt mögöttem, a második helyre Szilárd jött föl, őt láttam időnként és tudtam következtetni, hogy mennyi az előnyöm. A futam vége felé Buruczki fokozatosan közeledett felém, de felérni már nem tudott, sikerült megnyernem a versenyt, ezzel nyitott maradt az összetett végeredménye is. A dobogó harmadik fokára Vígh Zoli állhatott fel. Örülök a győzelemnek!”

A master 2 kategória történései belülről, Rónaszéki István (Bikeland-Merida) szemszögéből:

A rajtot viszonylag jól sikerült elkapnom, Jordán Péter mögött érkeztem az aszfaltos egyenes utáni kanyarhoz, előttünk Specziár Viktor, mögöttünk Kiss Józsi kollégánk.
Az előttem haladó Péter az 5. kanyarban kicsúszott, és forgott a hátán pár kört a biciklivel együtt (na ilyen esést se láttam még…) Ezzel megszakította sorunkat, az előttünk haladóktól elbúcsúzhattam ezáltal.
Ezzel a felállással haladtunk a 3. körig, amikor is Kiss Józsi felért rám. Mögötte haladtam 1 kört, de éreztem, nem megy az Ő tempója ezen a napon és kénytelen voltam elengedni.
Józsi eltávolodott, érkezett lassan Jordán Péter, akit nagyon nem szerettem volna már elengedni, mivel ekkor a Józsi 10 pont különbségre tenne szert köztünk. Így haladtunk együtt a 6. körig, és arra vártam hátha hibázik, de nem ő, hanem én hibáztam sajnos.
A 7. körben a homokágy előtt kisodródtam egy kanyarban és a kormányom a pálya szalagozásába akadt. Így haladtam egy egyenest a kormányba belefűzött szalaggal. A szalag makacsul tartotta magát, s a harmadik cölöp kiszakítás után, a kerékpár megáll alattam én meg haladtam tovább..
Nem történt semmi bajom, szóltam a pálya mellet álló rendezőknek, hogy lenne egy kis karbantartás azon a szakaszon.
Ezzel Péter eltávolodott és vele együtt a dobogót érő helyezés is számomra ezen a versenyen. Innentől kezdve biztonságos tempóban fejeztem be az utolsó körömet.
A master 2 kategóriában a dobogóért a küzdelem továbbra is nyílt, de most már lépés hátrányba kerültem az ellenfeleimmel szemben.

Beszámoló az utánpótlás futamokról IDE KATTINTVA.

Videó az elit futamról:

Eredmények: kerekegyhaza_eredmenyek

Összetett eredmények (nem hivatalos): osszetett eredmenyek_6 fordulo utan

Fotógaléria: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.518997261467640.120571.133666210000749&type=1

Bővebb beszámolók, videó hamarosan.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo