fbpx

A legjobb mountain bike versenyzők csapatváltásai

Nemrégiben megjelent összefoglalónkban az országúti átigazolásokról adtunk hírt, most pedig az UCI bejegyzésű mountain bike csapatok közt szemezgetünk.

Külön cikkben már beszámoltunk a BMC szupercsapatáról, ahová a szakág koronázott királya, a francia Julien Absalon és a svájci Ralph Naef  is leszerződött, most pedig néhány másik csapatváltást adunk közre:

Kulhavy az olimpián

Az olimpiai bajnok Kulhavynál is felröppent a hír, hogy esetleg országúton folytatná a versenyzést, de végül mégis a cross country mellett tette le voksát és további két évre aláírta a Specialized “meggyőző” ajánlatát. Majd talán a riói olimpia után beteljesíti nagy álmát, hogy a Tour de France-on versenyezzen.

Sarah Koba – JB-Felt
Sarah Koba-val erősít 2013-tól a JB-Felt csapata. Az idén 26 éves svájci bringás a korábbi Junior és U23-as svájci bajnoki címe után idén az Elit kategóriában is győzedelmeskedett Balgachban. (Az alapító, Joe Broder monogramja után kapta a nevét.) Sarah-t már a 2012-es szezonban is sokat segítette Joe, így nem volt kérdés, hogy a következő évben az ő színükben fog versenyezni.

Bart Brentjens kicserélődő csapata
Brentjensék csapatában tavaly Trekről Superiorra történt a kerékpár váltás, idén pedig a másik nagy szponzoruk, a Milka áll tovább. Az első olimpiai aranyérmes mountain bike-os csapata saját nevét veszi fel, Bart Brentjens Mountain Bike Racing Team-ként fogják jegyezni.
Bart most azon fog munkálkodni, hogy egy olyan erős szponzort találjon, aki kitart mellettük és a 2016-os olimpiára segíti a csapat versenyzőit.

Blaza Klemencic a 2013-as Calcit naptárban – foto: Aljoša Rebolj

Blaza Klemencic – Calcit Bike Team
Klemencic 4 évig a Felt Ötztal X-Bionic Teamnél versenyzett, ami az idei szezon végén megszűnik, így új csapat után kellett néznie. Az olimpián 23. helyet megszerző versenyzőhölgy a szlovének legeredményorientáltabb csapatában folytatja, ami először 2013-ban kap UCI bejegyzést. A csapat központjához is közel lakó Klemencic így ki tudja venni a részét az junior programból is.

Feenstra-Felt powered by Kenda Pro Mountain Bike Team
A Kenda és a Felt csapata újként jelenik meg az UCI-nál. Colin Cares és Drew Edsall mellett Michell Hoke versenyez a cross country versenyektől egészen a 100 mérföldes maratonokig mindenütt.

Adelheid büszkén mutataja új mezét – foto: Ralph Schäuble

Adelheid Morath – Sabine Spitz Haibike Pro Team
A 40 éves Sabine honfitársával, Adelheid Morath-tal erősíti csapatát 2013-ban. A két német jól kijön egymással, ezt mutatják korábbi közös edzőtáborozásaik is. A 28 éves Morath a német nemzeti bajnokság második helyén futott be, s a jövőben további fejlődési potenciálok vannak benne – ez is közrejátszott, hogy Spitz maga mellé vette a csapatába.

Anton Cooper – Cannondale Factory Racing
2013-ban a Cannondale hatalmasat készül alakítani a cross country szakágban. A 2012-es év legsikeresebb junior versenyzője, az új-zélandi Anton Cooper is az amerikai gyár kötelékeiben folytatja a versenyzést. Így a Manuel Fumic, az olimpiai bronzérmes, Marco Aurelio Fontana, Keegan Swenson és Anton Cooper alkotta négyes valószínűleg nagyon ütöképes csapatot alkot majd.

A bájos és kimondhatatlan vezetéknevű Maja Wloszczowska

Jolanda Neff, Maja Wloszczowska – Giant Pro XC Team
Lehet, hogy legrosszabbkor váltott csapatot az idén 24 órán belül kettő nemzeti bajnoki címet szerző svájci U23-as lány. Neff pont akkor hagyta el a Wheeler iXS Team-et és váltott a Rabobank-Giant-re, amikor utóbbiból a doppingbotrányok miatt épp kiszállt a névadószponzor bank.
Az idén 19 darab első helyet begyűjtő és hatszoros nemzeti bajnoki címmel büszkélkedő Neff csak remélni tudja, hogy az új csapattal így is minden rendben lesz. Szintén itt folytatja a londoni olimpiát lábtörése miatt kihagyni kényszerült lengyel Maja Wloszczowska is.

Vígh Zoltán – Waberer’s Areus Cube Team
Nem szabad megfeledkeznünk hazánk egyetlen pro mountain bike csapatáról, akik az országútis Vígh Zoltánnal erősítik a 2013-as keretüket. Zoli és Szatmáry András főként a maraton versenyeket fogják megcélozni, de ettől függetlenül részt vesznek más versenyeken is.

Végezetül kettő átigazolás a lejtőzős szakágból:

Taylor Vernon és Martin Maes – GT Factory Racing Team
2013-tól két taggal bővül a GT csapata, az eddig az Atherton testvérek és Marc Beaumont alkotta négyes most hat főre duzzad.

Sam Hill – foto: vitalmtb.com

Sam Hill – Team CRC/Nukeproof
Az ötszörös downhill világbajnok jó eséllyel az év átigazolását mondhatja magáénak, ugyanis a Specialized csapatát hagyta hátra, hogy 2013-ban új színekben indulhasson a versenyeken. A csapatban Matt Simmonds és Joe Smith versenyezik Sam mellett. Sam már nagyon várja az új csapatot, hiszen tudja, hogy maximálisan számíthat rá a versenyeken.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások