fbpx

A kerekegyházai SuperCross utánpótlás futamairól a Bikeexpress SE szemszögéből

A Bikeexpress SE példás utánpótlás csapat a téli cyclocross versenyeken, ezért szívesen adunk hírt róluk, mivel munkájuk eredményes is. Ezt mutatja a kerekegyházi SuperCross futamról hazavitt 5 utánpótlás korú dobogós helyezésük is. Csapatvezetőjük, Garamszegi László ”Ottó” értékeli a futamot, s egyben a fiatalabbak kategóriájában történteket:

A pályabejáráson már látszott, hogy jól fogunk menni, mivel a sok csiki-csuki kanyargó mellett voltak kifejezetten lendületes országútis részek, ami fekszik a fiaimnak és lányaimnak. Külön jó volt, hogy a rajtnál egy hosszú széles aszfaltos egyenes előzte meg az első kanyart, így jól tudtak helyezkedni. Erre egyébként fel is hívtam a figyelmüket, hogy a rajt legyen „inggatya”, ezt egyébként sokat gyakoroljuk külön edzéseken.

Az első futamban 8-an vágtak neki csapatunkból az 5 körös távnak. Az U17-es Zathureczky Márknak sikerült kicsit beragadnia a rajtnál. Talán ennek is köszönhető, hogy kapkodva próbált felzárkózni az élen álló Fábián Ábel és Dina Dani pároshoz, aminek aztán esés lett a „gyümölcse”, Mindkét fékkarja begörbült, így be kellett jönnie a technikai zónába. Márk sportemberi hozzáállását dicséri, hogy nem adta fel, és ami csövön kifér, üldözni kezdte Dina Danit, s ennek meg is lett az eredménye. Felzárkózás után anschlussból indulva meglószolta, de nem tudott elszakadni, majd kb. 300 méterrel a cél előtt újra rápróbált és így a sprintet már elölről kezdte és megszerezte a 2. helyet.

Előzetes várakozásoknak megfelelően az U17-es lány kategóriában nagy harcra számíthattunk és ezt próbáltam is kihangsúlyozni a lányoknak. Biztattam őket, valamint nyomatékosan kértem, hogy „igenis tessék most már legyőzni a Nagy Vanesszát végre”… Vanessza sokáig az élen haladt és látszott, hogy a technikás részeknél nagyon ügyes, de a mi Karl Biankánk ott loholt 5-6 másodpercre a nyakában, majd később a hosszú haladós egyeneseket jobban abszolválva Bius szélárnyékba került és néhány támadási kísérletet követően átvette a vezetést. Ezzel egyidőben Vanessza pechére defektet is kapott és kerékpárt cserélt, így az addig 3. helyen álló Oetl Netta is megelőzte.

U15-ös fiúknál Dian Ábel sokáig az élen volt, de apróbb technikai problémákat követően visszacsúszott csapattársa, Karl Ádám mögé. Így most kettejük egyébként hatékonyan működő tandemjéből Ádi jött ki győztesen és Ábel lett a 2.

A 11:45-kor induló U19 futamban reálisan nézve nem sok esélyünk volt a dobogóra állásra, de természetesen egy edző ilyet nem mondhat a tanítványának: én arra kértem Dávidot, hogy a már megszokott Pelikán-Dina-Rózsa hármashoz próbáljon csatlakozni és a végén a „zavarosban halászni”. Hozta a kötelezőt, amit ő tud: Jól elrajtolt és az élen álló Pelikán-Dina páros után a harmadik helyen kezdte meg a 8 körös versenyt. Nem sokkal ezután Rózsa Balázs aki begyújtotta a rakétákat és Meggyesi Bercel is megelőzte. Ezután a női győztes Benkó Barbi szélárnyékában körözött tovább, majd egy pillanatnyi koncentráció zavart követően szó szerint eldobta a technikát, majd egy láncleesése is volt, így a már megszokottá vált 5. helyét hozta a SuperCross sorozatban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo