fbpx

Egyedi vázat dob piacra a Bianchi

Egész különleges vázzal állt elő az olasz kerékpáripar zászlóshajójának számító, 1885-ben alapított Bianchi.

Photo: Francesco Rachello / Tornanti.cc

A Bianchi fontos szerepet tölt be, és töltött is be mindig is a kerékpársportban. A vállalat nemcsak kerékpárgyártással foglalkozik, hanem szponzorációval is. Ennek az egyik eredményét tavaly ismerhette meg a közönség, amikor a Giro szervezői bejelentették, hogy a Bianchi lesz a körverseny új hivatalos szponzora – egyelőre 3 évig. (A szerződés egyébként tartalmazza az UAE Tour-t, a lombard körversenyt, és az idei évtől a Strade Bianche-t is.) 2021-től pedig a Giro hivatalos kerékpár szponzora is a milánói vállalkozás lett.

Egyedi számozást kapnak a Bianci vázai.

A jövő évi, Magyarországról rajtoló Giro d’Italia már sorban a 105. olasz körverseny lesz, ami ugyan nem egy olyan szám, amelynek emléket szoktak állítani, a Bianchi most mégis megteszi. Egy 105 darabból álló, egyedi sorozatot dob piacra a vállalat. A termék – ami nem egy komplett kerékpár, hanem maga a váz – hivatalosan a Specialissima Giro105 nevet viseli majd. Minden váz felsőcsövén szerepelni fog egy szám (1-től 105-ig), így teljesen egyedivé válik, és még az értéke is megmarad, hiszen tényleg csak limitált számút gyártanak belőle.

A csíkok a trófeát szimbolizálják.

A váz alapszíne fehér lesz (Bianco Corsa),ami amellett, hogy egyfajta természetességet, letisztultságot ad, utal egyrészről a célvonal színére, másrészről a krétára, amellyel a versenyzők nevét felírják az úttestre. A másik szín, amit a vázon használnak – ezzel festik be az első és hátsó támvillák belső, kerék felé néző oldalát – az Enrosadira, ami a felhőkön átszűrődő hajnali napfényre utal, amely arany, vörös, és természetesen rózsaszín színbe öltözteti a Dolomitok csúcsait. Az első villák külső részei is egyedi mintázatot kapnak: a rózsaszín csíkok a Giro trófeáját, a Trofeo Senza Fine-t hivatottak szimbolizálni, illetve a kitartásra, a kiválóságra és a nagy bajnokok győzelmi vágyára, a bennük lobogó tűzre utalnak.

A villávval együtt alig több, mint egy kiló a váz súlya.

A váz súlya 750 gramm, ehhez a villák 370-et adnak még hozzá. A váz rendkívül merev lesz, ami nagy előnyére válik majd tulajdonosának. A súlya és kialakítása miatt tipikus “mászó-bringa”, vagyis hegymenetben lehet igazán kihasználni előnyeit.

A vázszett megvásárlására 2022 április 15-től nyílik majd lehetőség, és bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ezzel élni is kíván: 5400 eurót számolnak le érte. (Ez mai árfolyamon számolva közel kétmillió forint.) A Bianchi azt ígéri továbbá, hogy a termék megvásárlásával a tulajdonosok belépnek az “igényes kerékpárosok és gyűjtők klubjába, továbbá az olasz kerékpározás pantheonjába is”. Hogy ez mit is jelent pontosan, az jó kérdés, mindenesetre ha valaki elszánja magát egy szett vásárlására, az mindenképp szóljon, mi is kíváncsiak vagyunk rá.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo