fbpx

Dina Marci Langenloisból, a magyar XCO-riderek szerepléséről

A hétvégén Langenloisban (Ausztria) rendezett Kamptal Klassik Trophy sok magyar cross-country versenyző számára jelentette az év első versenyét, a történtekről a PCCC-Kross junior válogatottja, Dina Márton küldött beszámolót:

Végre elkezdődött a szezon, új bicóval. Apropó új bicó: Idén egy Kross Level B11 29er kerékpárral versenyzem majd. Miután megjött be is vittem a BikePontba ahol Zsé gyorsan összerakta és beállította nekem, amit nagyon köszönök neki, jó munkát végzett, mert másnap már el is indultam vele Monoron, a Toyota Trek Kupán, ahol Parti Andris mögött második tudtam lenni.

dina_marton_1901963_732310276790508_122892525_n

Szalay Petivel végig kb. 15-20 másodperc volt közöttünk, de végül meg tudtam tartani az előnyt.  Azóta azért eltelt egy kis idő, és a bicóval is rendesen összeszoktunk. Nagyon gyors, robbanékony, és merev. Ami a legjobban tetszik benne az a kanyarodás. Nagyobb tempónál jóval gyorsabban, és élesen be tudok vele kanyarodni, szinte akármilyen terep adottságok között, mint az eddigi bicóimmal.

Na de Langenlois! Szombat reggel indultunk Megyasszai Lilla, Benkó Laci, Erdélyi Attila, Dina Dani, Borsos Bence és én – felállásban. A pálya ugyanaz volt, mint tavaly, csak jobban porolt. Két meredek emelkedő, és két sima, eresztős lefelé. Pályajárás után megnéztük az U17 és U15 versenyt. U17-ben Valter Ati nem minden napi ride-ot mutatott be. Rajtkörről első helyen érkezve kereket kellett cserélni neki, mert akkora nyolcast csinált bele az egyik letörésen, hogy nem forgott el a kerék. Kb. a 20. helyről mehetett a többiek után, de még így is sikerült megnyernie a versenyt!!! Le a kalappal előtte.

dina_marton_10012724_745383145492123_1339377347_o

U15-ben Kádi Tomi is hatalmasat ment. Az első körtől kezdve vezette a versenyt, de végül sajnos sprinten alul maradt.  Azért a többiekről se felejtkezzünk el, mert ők is nagyon jól mentek: U17: Kovács Dániel 7., Hajba Gergő 34., Zoboki Péter 36., Bukovácz Kata 7. U15: Fetter Erik 8., Biró Dávid 13.

A versenyek után elmentünk a szállásra, ami alig 3 km-re volt a pályától. Kerékpárok átnézése, kajálás, majd pihenés volt a program. Szépen lassan az összes felnőtt versenyzővel összefutottunk. A hangulatra nem volt panasz, mondjuk egy kicsit hiányos volt a válogatott, de azért elvoltunk. Az óraállítás miatt hamarabb lefeküdtünk, de engem nem kellett altatni. Reggel egy közös kiadós reggeli, majd öltözés és mentünk is ki a versenyre. A tavalyi -7 fokos idő helyett idén szerencsére kellemes 15-17 fok volt, ami az eliteknek 20 fölé ment a tűző nap miatt.

dina_marton_10152630_732310353457167_818496590_n

A rajtba 3. helyen szólítottak be, ami stabil első sort jelentett. A rajt is jól sikerült, Atkóval első két helyen jöttünk ki a rajtból. Az első emelkedő jó hosszú volt, és jól megrostálta a mezőnyt. Végig a 7-10. hely között mentem. Az első két kör valamivel nehezebben ment, de a harmadikban magamra találtam és még az utolsó emelkedőn egy erősebb megindulással be is tudtam biztosítani a 7. helyet. Nem vagyok maximálisan elégedett, szerintem még van bennem, ráadásul az előttem beérkező 2 srác is fél percen belül volt. Első versenynek nem rossz, de szeretnék jobbat. Atkó sajnos már a rajtkörön kiállt fékproblémák miatt. Bence a 20., Dani a 23., Palumby Zsombor a 26. helyen fejezte be a versenyt. Ebben a rajtban ment Dósa Eszter 13., Poor Brigi 20., és  Lilla is, aki szintén a 7. helyen ért be.  Gratula, mindegyikőjüknek!

dina_marton_10155541_732310766790459_307556407_nVerseny után a többiek visszamentek a szállásra, mi meg Lillával megvártuk az eredményhirdetést, majd mentünk segíteni a felnőtteknek. Kellett is mit sajnos, mert Blazsó Marci rögtön a rajtkörben kapott egy defektet. Teljesen utolsó helyen gurult be a technikai zónába, ahol kicseréltük neki a kereket. Kb. 3 perccel a mezőny végéhez képest tudott újra neki indulni. Ezek után viszont hatalmasat ment. Parti Andris lett a legjobb magyar, 17. helyen ért célba. Zsolti és Szatmáry Andris kb. végig együtt mentek, végül Zsolti 20., Andris 27. lett. Zoli egy hátsó defekttel az 50. helyen gurult be. Márk 60. Blazsó Marci végül 62. lett.  Domi a 88. helyen ért be első éves underként az elit mezőnyben. Mindegyikőjüknek hatalmas Gartula! Ilyen durva mezőnyben ezek elég szép eredmények. Olyan nagy nevek voltak a mezőnyben, mint az Olimpiai Bajnok Jaroslav Kulhavy, a Pekingi Olimpia 6. helyezettje Christoph Soukup, vagy az idei Ciprusi Sunshine Cup-on brillírozó Ondrej Cink, és Jan Skarnitzl.

A mezőny elején egyébként a Cink, Soukup, Skarnitzl. trió szakadt el a mezőnytől. Két körrel a vége előtt az U23as világbajnok Cinknek problémái támadtak gyomor tájékon, és visszacsúszott a 16. helyre. Az első helyért folytatott küzdelem végül az utolsó emelkedőn dőlt el, ahol a Skarnitzl 10 másodpercre elszakadt Soukuptól és ezt az előnyt a célig meg is tudta tartani. A harmadik helyre Jiri Novak ért be.

A lányoknál Blaza Klemencic nyert, a Krossos Anna Szafraniec, és a Specis Tereza Hurikova előtt.

Köszönöm az itatást, szállítást Benkó Lacinak, sokat segített!

Most pénteken egy kisebb különítménnyel megyünk Olaszországba, Nalsba, ahol az első UCI Junior-Series lesz. Tulajdonképp világkupa mezőnnyel. Szeretnék minél jobban menni.

Letölthető eredménylisták:

langenlois_eredmenyek_elit_u23

langenlois_eredmenyek_u19_noi

langenlois_eredmenyek_noiu19

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo