fbpx

Hvar-i záró tábor után szezont kezdett Langenloisban a Waberer’s csapat

Hvar szigetén fejeződött be a Waberer’s Areus Cube profi MTB csapat 2014-es felkészülése. Portugália, Tenerife, majd Mallorca után ezúttal már hegyikerékpárra ülve gyűrték a km-eket a Waberer’s Areus Cube profijai.

Elkezdődött!

Elkezdődött!

Az edzésmunka elvégzése és a formába hozó versenyek kiemelt szerepet játszanak abban, hogy a szezon legfontosabb versenyein igazán kijöjjön a forma. A 2014-es versenyszezon első megmérettetésére a hétvégén Langenloisban került sor, egyből egy C1-es kategóriájú versenyen, ahová a világ élmezőnyének versenyzői is szép számmal jöttek el.

A versenyen sajnos nem sikerült a pontszerzés, de a cél sokkal inkább a formába hozás, a verseny szituáció szokása volt. A csapatkapitány, Bogár Gábor elmondta, a kimagasló eredmények nem azonnal jönnek:

Véget ért a 2014-es szezon felkészülési időszaka. Január eleje óta négy edzőtáborban vettek részt a versenyzők. Minden edzőtáborban a felkészülési időszaknak megfelelő munka zajlott. A táborok nehézsége, terep viszonyai is e szerint lettek megválasztva.  Az utolsó edzőtáborunkban Hvaron már mountain bike-os edzéseket végeztek a versenyzők. A sziget kiválóan alkalmas, mint időjárásában, mint pedig terep viszonylatban is az ilyen jellegű edzésekre.

Mindenkinél egyéni forma időzítés történik. Van, akitől már a szezon elején jó eredményeket várok, van viszont olyan versenyzőnk is, aki csak a nyár eleji versenyekre éri el a jó formáját. A versenyszezon elejére a Langenloisihoz hasonló, több formába hozó versenyt terveztem be, ami nagyon fontos, mert a verenyszituációt az edzőtáborokban nem lehet gyakorolni. Annak ellenére, hogy a hétvégén nem sikerült a pontszerzés az amúgy nagyon erős mezőnyben, az eddigi teszt eredmények bíztatóak az előttünk álló szezonra nézve. Mindenki fejlődött az egy évvel korábbi azonos időszakához képest. Rendkívül bizakodó vagyok, jó eredményeket várok az egész szezonban.

edzőtáborban

edzőtáborban

Juhász Zsolt:

Úgy gondolom ez volt a 2014-es szezonra való felkészülés leghasznosabb edzőtábora. Nagyon keményen készültünk, rengeteg kemény  résztávos edzéssel. Ez már az igazi, ,,formába hozós” tábor volt.  Nagy szükség volt erre. Szerencsére úgy, ahogy itthon is, ott is kiváló tavaszias idő volt, 20 fok körüli végig napsütésben és szélcsendben. Ez jobb hangulatot is adott az edzéseknek.

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt

Parti András:

A felkészülés utolsó edzőtáborát, a szokásos hvari Adriatiq Resort Fontana luxus apartmanjaiban töltöttük, ahol két hetünk volt a végső forma kihegyezésére az első versenyek előtt. Számomra ez a tábor, kicsivel nehézkesebben indult, ugyanis kicsit fáradtabban sikerült megérkeznem. Nem volt semmi különösebb gond, minden előírt edzést meg tudtam csinálni, de az első pár napon nem “haladt úgy a bringa” alattam. Mindezt azonban feledtette velem az eddig még soha nem tapasztalt jó idő így márciusban. Két héten keresztül minden nap 20 fok körüli hőmérséklet volt és felhőt se sokat láttunk. Így elég gyorsan kipihentem magam, még a fárasztó edzések között is. Ez már a negyedik edzőtáborunk volt az idén, azt hiszem ennél többet nem is lehettünk volna edzőtáborban. Úgy érzem elég jól sikerült a felkészülésem, a wattok azt mutatják, hogy előrébb vagyok, mint tavaly ilyenkor.

Szatmáry András Langenloisban

Szatmáry András Langenloisban

Csielka Márk:

“Visszaszoktam” a terepen való bringázásra, ami merőben más, mint aszfalton való tekerés. A résztávos edzéseket is terepen végeztem. Összességében kiválóan sikerült, az idei felkészülés, több dologban is átütő fejlődést értem el az eddigi évekhez képest. Betegség nem gyötört, csak egy-két kisebb gyomorbántalom, így nem kellett kihagynom jelentős edzést egyszer sem.

A versenyszezon a hétvégén már folytatódik is, hiszen Horvátországban állnak rajthoz a profi csapat versenyzői.

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo