fbpx

Decathlon Borsodcross beszámoló: Emberpróbáló pályán dőltek el a cyclo-cross országos bajnoki címek

Sáros, jeges körülmények közt, országos bajnoksághoz méltó, technikás, nehéz pályán rendezték a IV. Decathlon Borsodcrosst, ahol a férfiaknál Búr Zsolt, míg a nőknél Vas Blanka bizonyult a legjobbnak.

 

Január 10-én Miskolc adott otthont a 2021-es Cyclo-cross Országos Bajnokságnak, a borsodi megyeszékhely 3 év alatt kétszer látta vendégül a bajnoki címért küzdő bringásokat, ami nem véletlen, hiszen mindig színvonalas versenyt rendeznek a Decathlon Borsodcross szervezői, bár az idei évben a vírus-helyzet miatt beugróként mentette meg az OB-t a HOTE SE csapata.

Idén az elmúlt évekhez képest még nehezebb, még technikásabb pályát sikerült kijelölni a szervezőknek, letörések, rézsűk sora várt a verseny indulóira, amit az időjárás tett igazán nehézzé. A sáros talajú pálya az éjszaka megfagyott és napközben folyamatosan olvadt ki, így vegyesen kellett sűrű sárban és jéggé fagyott talajon bringázni a versenyzőknek.  A sár rányomta a bélyegét a versenyre, technikai problémák, esések nehezítették a kerékpárosok életét. A magas szintű kerékpárkezelés elengedhetetlen volt (ez most nem a műkedvelő crossosok versenye volt, hanem az igazi versenyzőké) és a csere bringa + segítők hiánya komoly hátrányt jelentett.

Délelőtt az első rajtokban még a jég dominált, ami kevésbé lassította az utánpótlás kategóriák versenyét, a déli-délutáni futamokra viszont a felnőttek már sártengerben versenyeztek az országos bajnoki címekért. A nőknél Vas Blanka könnyedén nyert, a velük egy rajtban induló U19-es fiúkat is magabiztosan verte, gyakorlatilag úgy versenyzett mintha nem is lenne sár, a második helyet Schmidel Regina, a harmadikat pedig Kapott Szonja szerezte meg. Az elit férfiaknál már izgalmasabb versenyt láthattunk, bár itt is papírforma szerint Búr Zsolt győzött, de jóval szorosabb versenyt hozott, főleg a második-harmadik helyért küzdők között. A második helyet Szöllősi Ferenc szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a triatlonos Lehmann Csongor állhatott fel.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo