fbpx

Cyclocross festői környezetben nemzeti ünnepünkön!

Ismét kerékpárversenynek ad otthon a festői Vértes-hegység. Immár sokadik alkalommal költözik a várgesztesi Villaparkba egy hosszú hétvége keretein belül a magyar kerékpárversenyzők „krémje”.

cross1
Október 22-23-án azok a sportolni vágyók, kísérők, nézők is megismerkedhetnek a környék nyugodt hangulatával, akik nem az MTB sportban érdekeltek. Ugyanis ezen a hétvégén kerül megrendezésre a cyclocross Utánpótlás Országos Bajnokság és a cyclocross.hu második ranglista futama. Másnap az első Magyar Kupa futamon versenyezhetünk, vagy szoríthatunk kedvenc versenyzőinknek.

Szombaton a fő versenyt az utánpótlás kategóriák (U11-U17) versenyzői szolgáltatják, hiszen ők a Magyar Bajnoki címekért szállnak harcba. Kora délután a hobbi, master és Elit futamok versenyzői is birtokba veszik a pályát, így az első nap is minden korosztály harcba száll az elsőségért.

cross2
Ami nagyon fontos, hogy az utánpótlás Országos Bajnokságon, érvényes – 2016-os – licencel rendelkező versenyzők lesznek értékelve. Azon U11-U17-es versenyzők, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, abszolút értékelésben lesznek díjazva.

Másnap a megszokott időrend szerint zajlanak a küzdelmek, ahol nem kisebb a tét, mint a Magyar Kupa összetett felé vezető út első lépése. Hogy ne legyen túl unalmas, a vasárnapi versenyen kisebb módosításokkal, de fordított nyomvonalon halad a küzdelem. Így tehát két különböző pálya várja a sportolni vágyó kerekeseket.

cross3
Hogy miért is érdemes akár egy hosszú hétvégét eltölteni a Villaparkban?
A két verseny mellett, szombat este tészta-party-val, élményfürdő belépővel, nyugodt környezetben hangolhatunk a következő napi megmérettetésekre. Emellett számos lehetőséggel kecsegtet a helyszín.

A rendezvény honlapja: http://www.tktk.hu

Facebook oldala: https://www.facebook.com/V%C3%A9rtes-Cyclocross-1756855297900706/?fref=ts

Cyclocross UP OB és cc.hu (okt. 22.) versenykiírás, időrend és online nevezés:
http://www.tktk.hu/events/vertes-cyclocross-utanpotlas-orszagos-bajnoksag-es-cyclocross-hu-2-futama/

Cyclocross Magyar Kupa (okt. 23.) versenykiírás, időrend és online nevezés:
http://www.tktk.hu/events/vertes-cyclocross-magyar-kupa-1-futama/

Akciós szállásajánlat: http://www.villapark.hu/arak-akcios-ajanlatok/oszi-ajanlatok/680-villapark-vertes-cyclocross-verseny.html

Fotók: Bak Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo