fbpx

Világbajnokság, időfutam: Tony Martin negyedszer

Bődületes óraátlagot hajtva nyerte meg a német Tony Martin – immár negyedszer – az elit férfi országúti világbajnoki címet, a címvédő fehérorosz Vaszil Kirijenkát megelőzve.

12-10-2016 World Championships Elite Cronometro; 2016, Etixx - Quick Step; Martin, Tony; Doha;

A 31 éves német az elmúlt időszakban újra kereste önmagát, de úgy tűnik most Katarban minden összeállt, már a csapatidőfutamon is ő húzta be győzelemre az Etixx Quick Step gárdáját, ahonnan a Kathusa-hoz igazol jövőre. Látva a hétvégi formáját ma már egyértelműen a topfavoritnak számított.

Martin nem is okozott csalódást, nagyon koncentráltan, végig a pozícióban maradva hajtott, s végül 53,7 km/h-s átlaggal nyerte a 40 kilométeres kronót. Csinált már ilyet, hogy a csapatidőfutamon is top10-be került volna egyéni eredményével, most az Astanát verte volna kicsivel…

12-10-2016 World Championships Elite Cronometro; 2016, Etixx - Quick Step; Martin, Tony; Doha;

A címvédő Kirijenkának nem volt ma ellenszere a némettel szemben, hiába indult utolsóként, de kimondhatjuk, hogy még ő is kiemelkedett a többiek közül. Csak hát ott volt ugye Tony Martin, aki a fehéroroszra 45 másodpercet, a többiekre pedig már perc fölötti időkülönbségeket vert rá.

12-10-2016 World Championships Elite Cronometro; 2016, Team Sky; Kiryienka, Vasil;

Érdekesség, hogy az ír Ryan Mullen nagyon hamar nagyon jó időt hajtott, szinte a teljes mezőnyt végigvárta a hotseat-ben, de végül Martinon és Kirijenkán kívül a spanyol Jonathan Castroviejo és a lengyel Maciej Bodnar is megelőzte.

Teljes eredménylista: http://www.procyclingstats.com/race/World_Championships_-_ITT_2016

Fotók: Stefano Sirotti

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo