fbpx

Csapatban jó kerékpározni! – Fehérvár Cycling Team blog

A Fehérvár Cycling Team tagjai blogolnak magazinunkban, ezúttal többen mesélnek a 2020-as szezon egyik első versenyéről és a csapatépítés fontosságáról.

A csapatvezető így értékelte az elmúlt pár hetet:

“Júniusban lassan elkezdődött számunkra a 2020-as versenyszezon, elsőként, a járvány intézkedések betartásával a Slovakia Ringen álltunk rajthoz a Szlovák Kupa 1. versenyén, majd Szombathelyen párosidőfutamoztunk, múlt héten pedig ismét visszatértünk a Slovakia Ringre egy 6 órás csapatversenyre.

Mindegyik verseny jól sikerült, de az utóbbit érdemes kiemelni, mert nem egy klasszikus országúti versenyről volt szó és számunkra is inkább a kikapcsolódást szolgálta ez az esemény. A normál versenyekkel ellentétben itt nem az összes versenyző van egyszerre a pályán, hanem egyszerre csak egy és gyakorlatilag váltóként működik a csapat. Az országúti versenyzés eleve egy olyan csapatsport, ahol az egyént értékelik, ami a kívülállók számára sokszor nehezen érthető, viszont egy ilyen csapatváltó esetén a csapatot értékelik, ami a versenyzőktől is megköveteli, hogy mindenképpen rendeljék alá a saját érdekeiket a csapatnak.

Péteri Niké, Hideg Nóra, Szabó Adrienn, Jordán Dorka

Lévén 4 fős csapatként álltunk rajthoz, így 4 felé osztottuk a 6 órát, mindenki kb másfél órát tekert volna az eredeti tervek szerint. Eredménykényszer nem volt a lányokon, annyi volt a cél, hogy minél tovább maradjanak a komoly tempót (stabilan 45 km/h fölött) diktáló mezőnyben. Szabó Adrienn kezdett, ő teljesítette a feladatot, aztán Péteri Niké folytatta, aki szintén az élen tudott maradni, utána viszont a betegségből nem teljesen felépülő Hideg Nóri csak egy órát bírta elől és elvesztette a kapcsolatot a bollyal. Végül pedig kölcsönversenyzőnk Jordán Dorka rótta egyedül a köröket egész komoly tempót hajtva.

Így is sikerült megnyerni a női csapat kategóriát, de nem is az eredmény számított. Egy jó napot és az előző estét töltöttük együtt vidáman, egymásnak szurkolva, nem rágörcsölve a versenyre, ami a csapatmorálnak is kifejezetten jót tett. Amit jól bizonyít a pár nappal későbbi csapatedzés is, ahol nem az egymással való versengés volt a hajtóerő. Remélhetőleg a komolyabb versenyeken is megmutatkozik majd, hogy csapatabb lett a csapat, aminek köszönhetően eredményesebbek is leszünk.”

fehérvár cycling team

Az edzésen készült képen azon versenyeznek, hogy ki tud szomorúbb arcot vágni 🙂

Szabó Adrienn így mesélt a versenyről:

“Június 11-e után ismét a Slovakia Ringen versenyeztünk, ezúttal 6 órás csapat váltón vettünk részt négyen, Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) részvételével.

Mivel 11-én nagyon tetszett a gyors pálya, vártam ezt a napot is. Pár újratervezés után az a csapatvezetői döntés született, hogy én kezdjek a csapatból, feladatom nem volt túl bonyolult: másfél órán keresztül maradjak az elejével.

Ezúttal nem az U17-es fiúkkal, hanem a felnőtt férfiakkal együtt tekertem, így a verseny tempója is magasabb volt, 47km/h-s köröket abszolváltunk. Nem okozott problémát az élmezőnyben maradás, élveztem a sebességet, gyakoroltam a helyezkedést, a 4. körben egy fél kör erejéig kitartó pár fős szökésre is ráugrottam. 11 kör teljesítése után az árnyékból figyeltem, s drukkoltam a lányoknak.

Nem kifejezetten versenyként, inkább csapatépítőként tekintettünk erre a rendezvényre, azonban így is hasznos tapasztalatokkal és erős versenykilométerekkel tértünk haza, egész nap nagyon jó hangulat uralkodott a csapatban.

A magam részéről nagyon szeretem a versenyeket megelőző közös tésztavacsorákat is, minél több versenyre megyünk, annál többet ehetek. 🙂 “

Hideg Nóri:

“Tetszett a 6 órás, szeretem a csapatversenyeket, sokkal oldottabb a hangulat, több a szórakozás és kevesebb az izgulás. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik lehető legjobb csapatépítés. Bár a 6 óra és a neves csapatok miatt gyors tempó volt várható. A kezdő emberünk Adri volt, utána Niké, én, majd Dorka. A hangulat jó volt emiatt versenyen kívül sem unatkoztunk. Sok – a szlovák kupákon megismert lányba-fiúba futottunk. Remélem, hogy a jövőben sok ilyen versenyen fogunk részt venni egy csapatként!”

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo