fbpx

A zárt pályás versenyek sem unalmasak: Beszámoló a második futamról

Júniusban már a 2. verseny hétvégéjét szervezi a Superior Racing Team. Mivel a törvényi rendelkezések értelmében az erdészetek augusztus 15-ig nem engedik nyílt versenyek szervezését, ezért a már jól bevált zárt helyszínen a törökbálinti Fortuna Beach és Kempingben került megrendezésre a 2. körpályás maraton.

Az első futamot követően a szervezők kérdést intéztek a versenyzőkhöz, hogy ők milyen változtatásokat szeretnének. Ennek eredménye lett az hogy a rövid táv 7 körös 21 km, míg a hosszú a duplája lett. A maratonozók kérése volt az is, hogy az akadályok hosszabb úton, de kikerülhetőek legyenek, hogy a félősebbek ne tartsák fel a gyorsabb versenyzőket.

Ezen a napon és egy időben, egyszerre lett elrajtoltatva a csapat szervezésében először megrendezett 5 és 10 órás csapatváltó, mely remek előfutama volt az augusztus 22-23-án esedékes 6/12/24 órás csapatváltónak (facebook esemény, kiírás).

Mindenkit nagyon megviselt a hirtelen beköszöntött kánikula, a pályán és azon kívül is, így strand hamar megtelt vendégekkel.


Vasárnapra még melegebb lett mikor is a 2. meghívásos, barátságos utánpótlás XCO verseny vette kezdetét. A gyerekek hősiesen küzdöttek U9-től az U 19-es korosztályig. A rendezvény elérte célját, hiszen az utánpótlás egyesületek színe-java képviseltette magát úgymint a ZKSE, KTC, SOPRON FOCUS, ACÉL-VAKOND SE, LIMITLESS, SUPERIOR.
Minden nehézség ellenére a nap kimagasló teljesítményeket és eredményeket hozott…

Annyira bevált a helyszín, hogy a szervezők és az MKSZ úgy döntöttek, július 19-én itt rendezik az XCO Magyar Kupa második futamát is. Ezen a hétvégén ismét kétnapos versenyhétvége lesz, hiszen 18-án kerül ezen a helyszínen megrendezésre az ELEMInátor Gála, mely a Superior csapat saját 3 éves múltra visszatekintő utánpótlás versenysorozata.
Remek alkalom és program lesz ez a családoknak és a messziről érkezőknek , hiszen a stranddal is rendelkező kempingben az éjszakai szállás is biztosított, így mindenki kedvére sportolhat,pihenhet, szórakozhat.
https://www.facebook.com/events/748288892282736/

Bak Ferenc fotói:

https://www.facebook.com/ferenc.bak.96/media_set?set=a.3067812643303113&type=3

https://www.facebook.com/ferenc.bak.96/media_set?set=a.3070345186383192&type=3

Eredmények:
SUPeriorMTBzart2-1
zxco2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo