fbpx

Craft Bike TransAlp 2013 7. nap: a túlélőtúra

A TransAlp utolsó előtti etapja volt a leghosszabb az idei kiírásban, amely 118 km-en 3005 m szintemelkedést tartalmazott. A Bikemag.hu – Tatanka Racing Team SE versenyzői számára a túlélésről szólt a szakasz, Vock Balázsnak már komoly gondjai voltak a regenerálódással.

TransAlp_7_nap 6

Az első 20 km neutrál szakasszal indult. Hullámzott a mezőny a szembeforgalom miatt, amit igyekeztek felvezető motorosok megállítani. Ezután következett az első hegy, amelyre aszfalton tekert fel a mezőny. A hegytetőn állították fel az első frissítőpontot. Murvás lejtőn haladt tovább az út, majd aszfaltra váltott. A második hegyre szintén murvás út vezetett fel. 80 km-ig nagyon hajtós volt a pálya, majd technikásra váltott. Rövidebb emelkedők és lejtők váltogatták egymást. 107 km-nél szerepelt az utolsó hágó. A roveretoi célkapuig 10 km-en 1100 m lejtőzés realizálódott, amely abból állt, hogy az aszfaltos szerpentint keresztezve levezették a versenyzőket meredek egynyomos ösvényeken. Sok páros kapott defektet, többen futva értek célba.

TransAlp_7_nap 2A Bikemag.hu – Tatanka Racing Team SE versenyzői Várallyai László és Vock Balázs 6:49:00-es idővel a Master kategóriában 53-ként beérve összetettben a 33. helyen várja a záró szakaszt.

Lássuk, hogyan értékelték a mai napot versenyzőink.

Várallyai László:

Tetszett a mai szakasz. Azonban a végén az egynyomos sziklás lefelé a 7. napon nehezítette a célba érést. Nem tudtuk azt teljesíteni, amit szerettük volna. Balázs nem érezte jól magát. Próbáltam segíteni, amennyire tudtam.

TransAlp_7_nap 3Vock Balázs:

A tegnapi elszomjazás után nem tudtam regenerálódni és ma a pulzusom nem ment 130 fölé. Ezért versenyzés helyett a szakasz teljesítésére koncentráltam. Sok erőt kivett belőlünk a neutrál szakasz, mert nem volt teljes útzár és kb. ezer kerékpáros próbált közlekedni.

Szombaton elérkezik az utolsó nap. Rovereto és Riva del Garda között, mondhatni hegyi időfutam következik 40 km-rel és 1273m szintemelkedéssel. Tulajdonképpen egy hegyet kell megmásznia a mezőnynek mielőtt meglátják a Garda-tót.

A 6. szakasz összefoglalója

Az 5. szakasz összefoglalója

A 4. szakasz összefoglalója

A 3. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

Az 1. szakasz összefoglalója

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo