fbpx

Ezer gödör mélyítése a szlovák DH OB-n – videóval

Kalandokban nem volt hiány a Szlovák Downhill Országos Bajnokság első napján, melynek a Chopok északi oldalán fekvő Jasna ad otthont. A LiMiT Racing Team négy versenyzővel érkezett a helyszínre és végül fülig érő szájjal fejezték be a napot.

Az időjárás mindig az egyik legmeghatározóbb tényező a downhill versenyeken, ezért depóépítés közben a csapat fél szemét végig rajta tartotta azon a viharfelhőn, ami a hegycsúcs felől közeledett. Végül gond nélkül átsiklott felettük és a nap további részében zavartalan napsütésben folyt le az edzés. A pálya elhelyezkedésére leginkább a „fantasztikus” jelzőt lehetne rásütni, mivel a cél- és depóterülettel együtt a felvonó alatt nyúlik el, páratlan kilátással a pályán folyó edzésekre. A nyomvonal nagyon látványos, rengeteg kanyar és ugrató tarkítja végig, ha az ember nem szállna le a felvonóról, akkor is egy zsák élménnyel térne haza.

Gács Péter és Keresztes Péter

Gács Péter és Keresztes Péter

Színes volt a nap, jó és rossz is kijutott a csapatnak. A legrövidebbet Szabó NF Bandi húzta, mert a pálya alsó szakaszán lévő duplaugratónál egy rossz érkezés következtében hatalmasat perecelt. A bal alkarját és a jobb kisujját fájlalja, mely utóbbi erősen törésgyanús. Még egyelőre kérdéses, hogy holnap folytatja-e a szlovák OB-t. „Ez az esés most nagyon nem jött jókor, mert nagyon fontos lett volna, hogy a mai napon a bringán történt változtatásokat teszteljem és próbálgassam. – kezdett bele Bandi a rémmeséjébe. –  De aztán a bringa beülési szöge helyett fontosabbá vált, hogy a kisujjam hány fokos szögben tér el, mert rossz volt látni, hogy a gyűrűsujjammal együtt alkotott ’két egyenes sajnos nem a végtelenben találkozik’. Szerencsére annyira el volt zsibbadva, hogy ott a helyszínen helyre tudtam rakni. Persze később az elsősegélyesek sínbe rakták. Abban bízom, hogy holnap tudok vele biciklizni, ha nem is versenytempóban, de ezt a pályát nem szeretném veszni hagyni.”  

Keresztes Peti nem járt még Jasnán, így rá volt a legnagyobb hatással a szlovák OB pályája.

„A hely varázsa teljesen magával ragadott, a pálya iszonyatosan tetszik, ennek ellenére bebizonyosodott, hogy az idei egyik legkeményebb versenyünk elébe nézünk. Nagyon bejön, hogy a pályát végig lehet követni a felvonóból, sokszor sikerült is elcsípni mások jó íveit a magasból. Ugyanennyire bejött, amikor az egyik körömben sikerült életem egyik legjobb defektjét összeszedni, mikor is kemény gumikkal beültem a felvonóba, kiszálláskor már el is kápráztatott a gyönyörű lapos kerekem látványa. Ennek örömére legalább csorgathattam a nyálamat a tájra, mert azonmód vissza is pattantam a felvonóra egy potya lefele útra.”

A csapat másik két versenyzője, Gács Peti és Palotai Gábor nem küzdöttek efféle gondokkal, bár Petinek elmondása szerint volt egy „Mária-jelenése”, mikor a nap vége felé egy alkalommal túl rövid féktávot vett. Gábor lehetőségei szerint végigtolta a mai napot, estére már úgy emberesen el is fáradt. „Nagyon kondis a pálya és a kezeim elfáradtak a nap végére, mert sajnos az ujjaim nehezen viselik. A technikai hátterem viszont elég megbízható, a bringát az elmúlt héten felkészítettem a hétvégén rá váró megpróbáltatásokra, és ezekkel a beállításokkal teljesen stabillá vált. Folyamatosan dolgozom azon, hogy javítsak a tartásomon, mivel ez a pálya megköveteli a megfelelő egyensúlyi helyzetet.”

Palotai Gábor

Palotai Gábor

Holnap már nem lesz nagyon lazulós a nap, Jasna megtelik „déhásokkal” és kezdődhet a menet!

Az első edzésnapról galéria itt, valamint videó itt.

A versenyhétvégéről folyamatos beszámolók, képek és videók, valamint további információk a LiMiT Racing Team facebook oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo