fbpx

Bringával Budapestről a Transalpinára: szombaton indul a Határon Túra

Határon_Túra_HT-2013A Vuelta Sportiroda immár negyedik alkalommal szervezi meg a Határon Túrát 2013. július 20. és 27. között. A túra idén visszatér a gyökerekhez, és 2010-hez hasonlóan ismét Budapestről kerekeznek a részvevők Erdélybe. Az úti cél Kelet-Európa legszebb és egyik legkanyargósabb magashegyi útja, a Transalpina.

Hat remek hangulatú felkészítő túra után július 20-án, szombaton útnak indulnak a Határon Túra kerekesei. A több tucat bringásra 7 nap alatt 674 kilométer és 5460 méter szint teljesítése vár. Joggal állítható, hogy a túrán minden korosztály képviseli magát, hiszen a legfiatalabb kerekesek 18 évesek, míg a legidősebb résztvevő cím egy visszatérő 69 éves túrázóé. Erdélyben számos jelentős történelmi, turisztikai állomást érintenek, többek között ellátogatnak Vajdahunyad és Déva várához is.

 Határon_Túra

Az esemény célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremetést a határok más-más oldalán élő emberek, a magyarok és más nemzetek között, felhívva a figyelmet a Kárpát-medence múltjára, történelmi értékeinkre. Bemutatja az Európai Unió egyik értékét, a határok átjárhatóságát. Nem utolsósorban pedig népszerűsíteni kívánja a kerékpározást és a biztonságos közlekedést, ezzel hozzájárulva a közlekedési kultúra javulásához. Az esemény védnökségét Kovács PálKlíma- és Energiaügyért Felelős Államtitkár, valamit Dr. Simicskó IstvánSportért és Ifjúságért Felelős Államtitkár vállalta.

A túra szomorú küldetést is teljesít. Néhány nappal az esemény előtt egy tragikus kimenetelű kerékpáros balesetben elhunyt Petényi Zsolt, az eddigi Határon Túrák nagyra becsült, állandó résztvevője. Zsolt 58 éves volt. A résztvevők az Ő emlékére tekerik le a távot, emlékezve a korábbi közös túrákra és egy nagyszerű emberre.

Határon_Túra_terkep-tavokkal

Budapesttől Monorig bárki csatlakozhat

A szervezők azokra is gondoltak, akik ha több mint 600 kilométert nem is, de néhányat szívesen letekernének szombat reggel a Határon Túrásokkal.Az indulási helyszínen bárki csatlakozhat, hogy elkísérje a csapatot Budapesttől Monorig, az első frissítőig. Indulás a kőbányai Szent László térről, reggel 9 órakor lesz.

Kövesd a bringásokat a www.hatarontura.hu oldalon vagy a https://www.facebook.com/hatarontura közösségi oldalon. A túra kiemelt támogatója Dunakeszi tészta termékcsalád gyártója, a Mary-Ker Pasta Kft.

További információk: www.hatarontura.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo