fbpx

Coppi e Bartali összefoglaló: Tisztes helytállás a kemény mezőnyben

Csütörtöktől vasárnapig Olaszországban versenyzett hazánk egyetlen kontinentális csapata az Utensilnord.

A magyar-olasz sor (Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt, Holló Botond, Kusztor Péter, Alessandro Mazzi, Gennaro Maddaluno és Daniele Scampamorte) a kőkemény Settimana Internazionale Coppi e Bartali szakaszversenyen szerepelt.

PIC446600152

Előzetesen is tisztában lehettünk azzal, hogy ez a verseny nem egy egyszerű gyaloggalopp…

Az első nap első félszakasza egy közel 100 kilométeres penzumot tartogatott, két komolyabb mászással. Sajnos elég pechesre sikeredett ez a délelőtt, hisz Holló Botond bukásba keveredett és sajnálatos módon a kulcscsontját törte, Bernárd Bendegúznak folyamatosan mechanikai problémái voltak és Daniele Scampamorte számára is idejekorán befejeződött a viadal. Dér Zsolt és Kusztor Péter ellenben sikeresen megérkezett a második csoporttal.

PIC447401275

Délután egy 13 kilométeres csapatidőfutam következett, amelynek során kettéosztották a sorokat. Bernárd Bendegúz és Dér Zsolt kettőse mindössze 1 perc 6 másodpercet kapva abszolválta a távot a győztes Sky sor mögött.

Másnap a verseny királyszakasza várt fiainkra, amely ötször tartalmazta a Ville do Monte Tifti kaptatóját. Az etapot több World Tour istálló kerekese is úgy jellemezte, hogy jóval nehezebb volt, mint egy-két kiemelt egynapos. Ennek megfelelően természetesen darabjaira hullott a mezőny, a legjobb helyen, a 24. pozícióban Alessandro Mazzi érkezett meg.

PIC447193711

A harmadik szakasz inkább a sprintereknek kedvezett, így ennek megfelelően zajlottak az események. A nap elmenésébe Gennaro Maddaluno is beverekedte magát majd a sprinten Dér Zsolt és Kusztor Péter is viszonylag előkelő helyen érkezett.

A záró egyenkénti időfutam Alessandro Mazzi-ról szólt, aki remekül teljesítve az előkelő hetedik helyen zárt. Összességében Alessandro Mazzi a 33., Dér Zsolt a 74., Kusztor Péter a 94, míg Bernárd Bendegúz a 143. helyen zárta a viadalt.

Átlagosan négy versenynappal a lábbakban tisztességesen helyt állt a csapat. A viadal megfelelő felkészülést nyújtott a pénteken kezdődő Marokkói Körverseny előtt.

A negyedik nap összefoglalója

A harmadik nap összefoglalója

A második nap összefoglalója

Az első nap összefoglalója

Előzetes információk

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo