fbpx

Buruczki Szilárd magabiztos győzelmét hozta a Zsiráfok.hu Kupa

Gyönyörű időben és a péntek éjszakai eső következtében ideális talajú pályán zajlott 2009. szeptember 6-án az idei utolsó olimpiai cross magyar kupa futam. Az elit férfiak között a győzelmet – egy pillanatara sem kiengedve a kezéből az irányítást – Buruczki Szilárd szerezte meg.

zsirafok_1

Talán elsőre meglepő, de a péntek éjszakai hatalmas eső jót tett a pilisborosjenői pályának. A por szinte teljesen eltűnt, és a megsokasodó, hatalmas pocsolyák is megoldható feladat elé állították a versenyzőket. A veszélyes lejtős szakaszokon is jobban, biztonságosabban lehetett kezelni a kerékpárt, mint pár nappal korábban a nagy porban. Összesen közel 200-an neveztek a futamokra. A délelőtt a gyerek-, a rövid- és a középtávú futamokkal telt, és délután 2 órakor indultak, a felnőtt és az U23 kategória elit versenyzői.

Parti András

Parti András

A profik között már az első körökben érezni lehetett, hogy Parti Andrisnak komoly nehézségeket fog okozni Buruczki Szilárd. A negyedik kör kivételével Szilárd minden körében jobb volt Andrisnál, így a végére meggyőző, 2:45 perc előnnyel ékezett a célba. Mögöttük a még csak U23-as korú Juhász Zsolt végzett a 3. helyen, hat és fél perc hátránnyal. A hölgyeknél Dósa Eszter 1 perccel érkezett a célba Módos Gabriella, és a dobogó harmadik fokára felálló Vajda Márta előtt.

Buruczki Szilárd

Buruczki Szilárd

A pálya útvonala érintette a környék legszebb túrista látványosságait, például a Teve-sziklát és az Egri várat is – amint azt a fotóalbumban megtekinthetitek. A díjátadón nem csak a Zsiráfok.hu Kupa hanem az ez évi Magyar Kupasorozat helyezettjeinek is átadták a díjakat – Takács Dániel a Zsiráfok.hu, Sipiczki Róbert pedig az MMTBSZSZ nevében.

Letölthető dokumentumok:
– teljes eredménylista

zsirafok_4

Forrás és fotó: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény
További információk: www.kerekparinfo.hu

zsirafok_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo