fbpx

Bringázz márciusban Buruczki Szilárddal az isztriai félszigeten!

A Vuelta Sportiroda a Merida Kőbánya TC csapatával közösen egyhetes edzőtábort szervez 2013. március 3-10 között a horvát tengerparton, az Isztriai félszigeten. Ha szeretnél a tavalyinál felkészültebben odaállni a tavaszi túrák és versenyek rajtjához, gyere, és bringázz velünk! Az edzőtáborban minden résztvevőnek szakmai segítséget ad a sokszoros magyar bajnok Buruczki Szilárd és Eisenkrammer Károly.

Az egyhetes edzőtáborban a „haladó” és „master” csoportokkal tudsz együtt biciklizni. A haladókat Szilárd a master csapatot pedig Eisi vezeti, és látja el tanácsokkal. A várhatóan tavaszi időjárási körülmények között (10-12 Celsius fok), a haladó csoport napi 70-130 km-t tesz meg a félsziget útjain, a master csapat pedig 50-80 km-t. Természetesen minden nap lehet csoportot váltani, mindenki a napi erőnlétnek megfelelően választhat.

Isztria egy nagyon kellemes, kisforgalmú félsziget Horvátország északi részén. A szállásunk Isztria déli csücskében levő Medulinban lesz, egy 3 csillagos szállodában, a Hotel Belvedere-ben. Budapestről 625 km a távolság, végig autópályán, így félnap alatt megjárható az út. A márciusban még nagyon csendes, nyugodt utakon kiváló lehetőség nyílik az alapozó, országúti edzésekre. De közben arra is jut idő, hogy megnézzük a félsziget legszebb helyeit, például a Medulintól néhány kilométerre levő Pulában az amfiteátrumot, a csodálatos óvárost Rovinjban, vagy a több mint 10 km hosszú „fjordot” a Limski-csatornát.

Mivel aszfalton tekerünk, így mindenképpen érdemes országúti bringával, vagy legalább slick gumis mountain bike-kal jönni. Hosszúujjú mez és nadrág mindenképpen kell, és az esőkabát se maradjon otthon! Fejvédőt természetesen mindannyian viselünk. Az edzéseken (főleg a master csapat) nyugodt, alapozó tempót megyünk. Mindenkit megvárunk, senkit sem hagyunk magára. De azért kérjük, hogy ne itt ülj idén először biciklire… Szóval, tessék készülni!

Isztrián ebben az időszakban nagyon sok a bringás. Több klub is ezt a helyet választja a tavaszi edzőtábora helyszínéül, akár hozzájuk is csatlakozhat az, aki nagyobb tempóra, vagy más társaságra is vágyik. Sőt, pont azon a héten, két UCI kategóriás országúti versenyt is rendeznek a félszigeten: március 6-án, szerdán Umagban, 10-én, vasárnap pedig Medulintól 60 km-re, Porecben lesz egy nemzetközi verseny. Ha el nem is indulunk rajta, azért megnézzük.

Indulás március 3-án vasárnap délután 15 órakor Budapestről, visszaérkezés Budapestre március 10-én vasárnap, az esti órákban. Jelentkezni az nevezes@vuelta.hu címen lehet 2013. február 20-ig. Legfeljebb 20 fő utazásának szervezését vállaljuk, vagyis érdemes időben jelentkezni!

További információ a www.vuelta.hu oldalon található.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo