fbpx

Hegedűs László: „Célom a triál top ötbe kerülés!”

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg hetedik a 125 nevet tartalmazó világranglistán, de reményei szerint az év végét már a TOP 5 tagjaként zárhatja. Hege keményen készül, és kivételes tudását szívesen osztja meg különböző bemutatókon, amelyeket a legjobb edzésnek tart.

Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár kifejezetten a sportág számára megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki jelenleg a 7. helyen áll az aktuális világranglistán.

„A Triál hasonló a golfhoz: aki a legkevesebb hibát véti a pályán, az nyer. Egy speciális kerékpár használatával megyünk végig a kifejezetten erre a célra kiépített mesterséges és természetes szekciókon, és az a célunk, hogy mindezt minél gyorsabban, és minél kevesebb földi kontaktussal tegyük meg” – mondta Hege, akit tavaly Magyarországon az Év kerékpárosának választottak.

A ceglédi sportoló neve nagyon jól cseng a különböző nemzetközi versenyeken, ahol előkelő ranglistás helyezése miatt automatikusan a középdöntőben kezdi a küzdelmeket. Ebben az évben Hegének nagy tervei vannak, az április közepén kezdődő Világkupa-sorozat végére a legjobb öt közé szeretné beverekedni magát, és titkos álmának megvalósításához további támogatókat keres.

„Alapvető célom, hogy a jelenlegi helyezésemet megtartsam, és a versenyeken legalább a legjobb nyolc közé bekerüljek. Titkos vágyam a TOP 5 mezőnye, és ennek eléréséhez érzek magamban elég erőt és tudást. Szerencsére bringa fronton nincs gondom, a versenyekre minden alkalommal  két kerékpárral érkezem, egy versenygéppel és egy gyakorlóval, ráadásul minden alkatrészből elegendő tartalékkal rendelkezem.  Idén szeretnék még több bemutatót tartani, ami amellett, hogy kiváló edzés, a sport népszerűsítésére is szolgál. Bevallom, imádom elkápráztatni az embereket olyan ugrásokkal, amiket a világon csak néhányan tudunk” – fogalmazott a 23 éves sportoló.

Az idei nemzetközi versenynaptár:
1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21
2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02
3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28
4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18
5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26- 09.01
Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22

A világranglista első 10 helyezettje:

1. Gilles Coustellier (francia) 895 pont
2. Aurelien Fontenoy (francia) 710 pont
3. Dunand Guilleaume (francia) 624 pont
4. Nicolas Vuillermot (francia) 606 pont
5. Jack Carthy (brit) 587 pont
6. Hannes Herrmann (német) 579 pont
7. Hegedűs László (magyar) 530 pont
8. Iciar Van Den Bergh (belga) 517 pont
9. Rafael Tibau Roura (spanyol) 499 pont
10. Kevin Aglae (francia) 477 pont

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo