fbpx

BMC: Tour de France-győztes kerékpárok Magyarországon!

Remek hírünk van a minőségi kerékpárok szerelmesei számára, ugyanis idén megkezdődött a Tour de France-címvédő Cadel Evans által is használt svájci BMC kerékpárok magyarországi forgalmazása, a MOAB kerékpár jóvoltából!

Hiánypótló forgalmazói törekvésről van szó, hiszen amellett, hogy Cadel Evans, Philippe Gilbert vagy Thor Hushovd mellett az egyik legjobb magyar országúti kerékpáros, Kusztor Péter is BMC nyergében teker, vagyis méltán számíthat komoly érdeklődésre a márka hazánkban is, műszaki szempontból is az egyik legérdekesebb brand a svájci BMC, valódi technikai finomságokkal.

A BMC tavaly “újra” a Tour-győztesek közé lépett

A korábban inkább mountain bike-okat gyártó műhely sikertörténete egy évtizede kezdődött, amikor az országúti profi csapat, a Phonak számára gyártottak kerékpárokat karbon csöveket alu muffokkal összeillesztett technológiával készült vázakkal. A fehér-zöld-sárga kerékpárok ránézésre csontváz-szerű kialakítása akkoriban korszakalkotónak számított, és a fő elv máig megmaradt. Floyd Landis Tour de France győzelemig jutott egy ilyen gép nyergében, más kérdés, hogy sárga trikójának „utóéletét” ismerjük.

A 2012-es BMC Impec Dura Ace-szel

Természetesen napjainkra a csúcs BMC vázak teljesen karbonból készülnek, még mindig kézi megmunkálással Svájcban, azonban továbbra is kitartanak a bevált koncepció mellett: az Impec rendszerű vázak minden csövét külön-külön a terhelés szempontjából optimális keresztmetszettel, falvastagsággal és a megfelelő összetételű karbonszövetből alakítják ki, majd illesztik össze.

A Cadel Evans által is használt márka új forgalmazója hazánkban a MOAB Kerékpár

Az is biztos, hogy a BMC vázakkal nem találkozhatunk „más márkajelzéssel és matricaszettel” díszítve, ahogy az sajnos előfordul még ismert, kerékpárjaikat „handmade” és hasonló címkékkel ellátott brandek esetében is, ha véletlenül valaki más ugyanazt a formát szúrta ki valamelyik távol-keleti üzem katalógusában…

Az egyik legjobb magyar kerekes, Kusztor Péter is BMC kerékpárokat hajt a svájci Atlas Personal színeiben

A gyár honlapján, a http://www.bmc-racing.com/int-en/home.html oldalon sok további érdekességet olvashatunk a további alkalmazott technológiákról, s természetesen a jövőben mi is foglalkozunk még részletesebben a BMC kerékpárokkal. Hazánkban a MOAB elsősorban az országúti vonalon szeretne megjelenni, a forgalomba kerülő készletekből is ez látszik az elérhetőbb árú alumínium modellektől top karbon gépekig terjed majd a kínálat.

Vázakkal is találkozhatunk majd a MOAB Kerékpárban, a képen a RaceMachine látható

Az alap alumínium vázas Streetracer széria a belépő szint, teljesen kezdő modelljük (Sora-s felszereltség) nincs is. Tiagra, 105 és Ultegra felszereltségi szintekkel kapható, a kategória társakhoz képest egy leheletnyivel magasabb árszinten, de a BMC egyedülálló megoldásokat és dizájn-t kínál, másrészt nem kevernek például az Ultegra szettbe olcsóbb hajtóművet és féket.

BMC RoadRacer Ulegrával

A RoadRacer karbon bringában sincs alap verzió, ez is csúcstechnikával ajándékozza meg a vásárlót (full-karbon villa, stb..), csak a verseny geometriánál egy fokkal kényelmesebb. Ebből az Ultegrás verzió tűnik ár/érték arányát tekintve a legjobb választásnak, ráadásul most még van tavalyi akciós modell is!

BMC RaceMachine, Sram Red párosítás

A RaceMachine ugyanazzal a geometriával készül, mint a TeamMachine (amit Kusztiék és a BMC Team is használ) csak nincs a végletekig kikönnyítve, a váz középméretben kb. 1000 g, míg a TeamMachine 900 g… Egyébként a TeamMachine és az időfutambringák is elérhetőek megrendelés alapján. A karbon vázak kaphatóak vázszettként is.

Ez is BMC: közúti romboló a MassChallenge

Mountain bike és fitness/városi vonalon is extravagáns kerékpárokat láthatunk a BMC palettán, természetesen ezek közül is felbukkan majd néhány a hazai kínálatban, utóbbi vonalon például az Alpenchallenge, az Urbanchallenge, vagy a már-már „beteges” felszereltségű Masschallenge…

BMC twentyniner

Mountain bike-ok közül a 29-eseké lesz a főszerep, ezek között a teljes magyar mountain bike palettával összehasonlítva is kínál a BMC kimondottan jó ár/érték arányú alumínium vázas kerékpárt, ami viszont külcsínre bármely más márkának „odaver”.

A TeamEdlite 29-es mountain bike is követi az egyedi BMC-s formavilágot

A BMC-t hazánkban a Mesterbike-ban találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo