fbpx

Bicycle Line ruházat: réteges öltözködés és fejlett nadrágbetét-technológia

Folytatjuk az olasz Bicycle Line ruházat mögött álló technológiák ismertetését: a megelőző cikkben a BL történetéről, az alapanyagok gondos kiválasztásáról és azok alkalmazásáról olvashattatok. A magas technikai színvonal mellett a funkcionalitás és a mediterrán dinamika jegyében tervezett kerékpáros ruházati kollekciók immár a hazai üzletekben is elérhetők.

bl_pr_2_1

A “háromréteg” elv: 1. aláöltözet; 2. funkcionális mez; 3. védelmet biztosító külső réteg

A Bicycle Line felhasználás, időjárás, nem, kor és elhívatottság szerint számos ruházati kollekciót kínál, a felhasznált alapanyagok minden esetben magas technikai szintet képviselnek, különös tekintettel a hűvös időjárásra tervezett darabok hőszigetelő tulajdonságára, illetve a nyáriak nedvességelvezető képességére. A BL mélyreható szakismeretére jó példa a „három réteg” elvhez való szigorú ragaszkodás, amely az olasz márkánál egy koherens ruhaszerkezet-felépítési rendszert alkot. Érdemes megismernünk az e mögött rejlő logikát!

Az emberi test kerékpározás közben jelentős mennyiségű hőt termel, amelyet az öltözködés, illetve a ruházat megtervezésekor figyelembe kell venni. A többrétegű öltözködés a lehető legjobb hőháztartás-kezelést teszi lehetővé, rugalmasan variálható akár menet közben is. A test mikroklímájának szabályozása a kényelem és az egészségmegőrzés mellett hozzájárul az optimális teljesítmény eléréséhez is. A Bicycle Line által képviselt „háromréteg elv” arra a feltételezésre épül, hogy az aktív testmozgás közben a hőelvezetés, az állandó testhőmérséklet biztosítása jelenti a legnagyobb kihívást.

Különböző hőmérsékletben különböző ruházat: a tethőmérséklet szinten tartása a réteges öltözködéssel biztosítható

Különböző hőmérsékletben különböző ruházat: a tethőmérséklet szinten tartása a réteges öltözködéssel biztosítható

Minden a testtel közvetlenül érintkező ruhaanyaggal kezdődik, amelynek elsődleges funkciója a felületen képződő nedvesség hatékony elvezetése. Ez a réteg ideális esetben könnyű, kellemes érintésű, és nem utolsósorban antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Többféle alapanyag is szóba jöhet az „aláöltözet” esetében, illetve akár ezek kombinációja is a testrészek szerint megválogatva, kihasználva mindegyik legelőnyösebb tulajdonságait.

A ruházat szabása leginkább a felhasználási terület és a kerékpározási szokások, ízlés kérdése - a BL háromféle "stílust" különböztet meg.

A ruházat szabása leginkább a felhasználási terület és a kerékpározási szokások, ízlés kérdése – a BL háromféle “stílust” különböztet meg.

bl_pr_2_6A szövetkialakítás például lehet hálós vagy sűrű szövésű, az alapanyag a szélállóság fokozása érdekében kaphat poliuretán bevonatot, karbonszálakat az antisztatikusság eléréséhez, illetve gyapjúszálakat a kellemes érzet biztosításához (ilyen például a Merino alapanyag). Az alsó réteg szabása és illesztése is nagy figyelmet érdemel: a dörzsölés megakadályozása érdekében a varrások lehetőség szerint rejtettek, szabása pedig testhez álló, így biztosítva a legnagyobb felületen történő érintkezést, amely hatékonyan fokozza a nedvességelvezetést.

bl_akc_7A második réteg általában a hagyományos, funkcionális kerékpáros mez és nadrág, amely ugyancsak részt vesz a hőháztartás kezelésében, a nedvesség elvezetésében, a bőrfelület szellőzésében, mindemellett biztosítja azokat a funkciókat (zsebek), kényelmi szolgáltatásokat (nadrágbetét) amelyek kerékpározás során elengedhetetlenek. Többféle alapanyag vagy azok kombinációja alkalmazható, ezek lehetnek vastagabbak a hőszigetelés elősegítéséhez, vagy éppen rendkívül vékonyak a hőelvezetés fokozása érdekében.

06Temp_4_woman_0398A harmadik réteg elsődleges funkciója az időjárási hatásokkal szembeni védelem: megbízhatóan ellen kell állnia az esővel, a széllel vagy akár a havazással. Az itt alkalmazott alapanyagok döntően többrétegű, köztes membránnal rendelkező laminált anyagszerkezetek, azaz rendkívül fejlett technikai szövetek. Ezek szakszerű illesztése, szabása egy külön tudomány: ellenálló képességük kizárólag így aknázható ki. Az ideális alapanyag tehát az, amely az időjárás viszontagságainak ellenáll, emellett a testen képződő nedvességet kifele képes elvezetni, illetve a szélállóság mellett a test megfelelő szellőzését lehetővé teszi. Minél intenzívebb a testmozgás, annál nehezebb a fenti kritériumoknak maradéktalanul megfelelni, bár innovatív megoldásokkal ez is megvalósítható. Ráadásul az itt alkalmazott alapanyagoknak a mozgás szabadságát is biztosítani kell, amely már tényleg rendkívül nagy kihívást jelent a tervezők számára!

05Intro_guanti_0442Pontba szedve tehát így néz ki a réteges öltözködés elve:

  • 1. réteg – könnyű, nedvességelvezető, rugalmas, finom tapintású alapanyag rejtett illesztésekkel, a külső hőmérséklet függvényében különböző alapanyagok, szövethibridek és vastagságok alkalmazásával. Intenzív testmozgáshoz elengedhetetlen, általános használat esetén ugyancsak ajánlott viselet.
  • 2. réteg – könnyű, fokozottan lég- és nedvességelvezető tulajdonságokat biztosító alapanyag az időjárásnak megfelelő vastagsággal, hosszúsággal, biztosítva a kerékpározás során szükséges funkcionalitást.
  • 3. réteg – könnyű, az időjárás viszontagságainak ellenálló, többrétegű, laminált anyagszerkezet, amely mindemellett biztosítja a hatékony hőháztartást, a testen képződő nedvesség elvezetését.

aquilaMilyen alapanyagokat alkalmaz a Bicycle Line? A válasz a kérdésre egy újabb hosszú lista, hiszen a különböző rétegekhez, funkciókhoz, időjáráshoz és testrészekhez eltérő anyagtulajdonságokra van szükség. Egy ruhadarabon belül ezekből több is szerepelhet: mind a különböző testrészek függvényében, mind a rétegek tekintetében.

Aquila

Rendkívül rugalmas, szélálló technikai alapanyag kiváló hőszigetelő és nedvességelvezető képességgel. A vízlepergető tulajdonságai révén fokozottan vízálló, az ellenálló felülete pedig a tartósságot, strapabíróságot biztosít. Az Aquila a ma elérhető egyik legfejlettebb technikai ruházati alapanyag: az anyagszerkezetbe integrált membrán viselkedése dinamikus, azaz akkor nyújtja a leghatékonyabb nedvességelvezetést, amikor a kerékpáros testhőmérséklete emelkedni kezd. Ha nem mozgunk intenzíven, a víz- és szélálló képessége, illetve a kiváló hőszigetelése ugyancsak magas szintű védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.

[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
tesidoTesido

Fejlett laminált szövetanyag fantasztikus nedvesség- és hőelvezető képességgel, a külső felület pedig ellenálló, tartós, szakadásmentes, illetve hatékony vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik. A bolyhos poliészter belső réteg határozottan kellemes tapintású.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
casiesCasies

Téli ruházathoz tervezett speciális alapanyag, amely fejlett légáteresztő tulajdonságok mellett kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik. A külső felület vízlepergető, az alapanyag a nedvességet nem szívja magába, a köztes membránnak köszönhetően a szélnek is hatékonyan ellenáll, a belső bolyhos réteg pedig a kellemes tapintás mellett a megfelelő hőszigetelést is biztosítja.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
Thermo-stretch

Rendkívül jól szellőző, nedvességelvezető, mindazonáltal tartós és ellenálló alapanyag, ráadásul könnyen tisztán tartható. Kedvezőtlen időjárási körülmények között ugyancsak jól alkalmazható, segít az állandó testhőmérséklet megtartásában, emellett megfelelő szintű szélállóságot is biztosít.


lombardiaLombardia

Két irányba rendkívül rugalmas alapanyag, „Thermal by M.I.T.I.®” szabadalmaztatott technológiát alkalmaz, ezáltal biztosít kényelmes viseletet, amely meglepően strapabíró, ellenálló.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
eclipseEclipse

Technikai szövet finom, fehér poliészter alapanyagból, amely második „bőrrétegként” a test minden porcikájához tökéletesen illeszkedik. Védelmet nyújt, illetve négyirányú elasztikusságával teljes mozgásszabadságot biztosít. Fényes, hófehér megjelenése kiválóan alkalmazhatóvá teszi szublimációs nyomtatási eljárásokhoz, így tetszőleges színnel, mintával „ruházható fel”.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
victoryVictory

Rendkívül rugalmas mikroszálas poliamid alapanyag, amely magas fokú nedvességelvezetést biztosít. A test hőháztartását ideális szinten tartja, ezzel hozzájárulva a teljesítmény fokozásához, illetve a kényelemhez. A finom szövésű alapanyag egyben UV-szűrést is biztosít (+UV50), így nyújtva védelmet, továbbá fokozva a hőelvezetés mértékét. Az anyag testtel érintkező felülete antibakteriális tulajdonságú, míg a külső hirdrofób, azaz a nedvességet lepergeti.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
lycraLycra Power

Minden irányba elasztikus, antisztatikus tulajdonságú, hatékony nedvességelvezetést lehetővé tevő kis fajsúlyú szövet. A kompressziós tulajdonságai révén fokozza az izomműködés hatékonyságát, hozzájárulva ezzel a teljesítmény növeléséhez.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
mx200MX200

Rendkívül kényelmes bolyhos „thermo” alapanyag poliészterből, amely a hőháztartás biztosítása mellett hozzájárul a testen képződő nedvesség fokozott elvezetéséhez. Mivel az alsó réteg felett légréteget alakít ki, a hatékony szellőzés is biztosított. Kellemes közérzet mellett száraz érzetet kelt – még fokozott intenzitású testmozgás mellett is.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
corduraCordura

Ellenálló, szakadásmentes nejlon poliamid alapanyag.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
ceramicoCeramico

Hatékony védelmet biztosító nyomat, amely a megfelelő helyeken alkalmazva megakadályozza a kidörzsölést, illetve véd a külső hatásokkal szemben.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – alapanyagok”]
wave-t1Wave T1

Klasszikus kétrétegű átlátszó, finom poliamid szövet 20 % elasztán adalékkal, amely tartós, hőszigetelő, mindemellett kellően vékony és ellenálló. Általános felhasználásra tervezett, emellett kiválóan színezhető így biztosítva a dizájnos megjelenést.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – nadrágok és betéttechnológia”]
bl_akc_11A kerékpáros nadrágok világa

A Bicycle Line a kerékpáros nadrágok esetében számos fejlett technológiát alkalmaz, a betétek kialakítása rendkívül magas szintű tervezést alkalmaz, megkülönböztetve megannyi felhasználási területet, nemet és igényt. Szám szerint másfél tucat különböző betéttípus került a kiváló BL nadrágokba a kényelem fokozása és a teljesítmény maximalizálása jegyében.

Air 3D – férfi és női változatban

Az Air 3D kétféle alapanyagot alkalmaz, amelyek kombinációja páratlan kényelmet biztosít. Az első réteg meglepően elasztikus, teljesen sima felületű, így ideális választás a testtel érintkező területeken, így megelőzve a kidörzsölést és az irritációt. A két irányban elasztikus 3D alapanyag kiváló nedvességelvezető képességgel is rendelkezik. bl_pr_2_air3dA második alkalmazott anyagtípus kiváló rezgéselnyelő tulajdonságokkal felruházott, jól tartja a kerékpáros felsőtestének súlyát, három dimenziós hálós szerkezetének és az szerkezeten belül alkalmazott zselés anyagnak köszönhetően a leghosszabb távok során (6 óra+) is rendkívüli kényelmet biztosít.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]

bl_pr_2_matrix_cutMatrix – férfi és női változatban

A Matrix betétmodell nagyobb sűrűségű (90kg/m³) habalapanyagot alkalmaz, ebben mikroperforációk kapnak helyet, amely az elasztikusság biztosításában játszik szerepet. A magas fokú kényelemérzet mellett hatékony nedvességelvezetést tesz lehetővé a hosszú és intenzív kerékpározás során. A hidrofil szövetanyag antibakteriális tulajdonságokkal lett felruházva, így biztosítva a tökéletes higiéniát, megelőzve a baktériumok elszaporodását, a kellemetlen szagok kialakulását.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_giro_cutGiro – férfi és női változatban

A Giro a szabadalmaztatott Elastic Interface Technology-t alkalmazza, amely a perforált hab alapanyagot ötvözi a karbonszálat is tartalmazó szövettel, magas szintű kényelmet biztosítva. A technológia a ma elérhető egyik legjobban szellőző betétet eredményezi, kellően elasztikus, kiválóan követi le a test mozgását. Antibakteriális tulajdonságai védik a bőrt, a több anyagsűrűség alkalmazása az ülőgumó körüli puha testszövetet kíméli. Az optimális nedvességelvezetés ideálissá teszi mind a hosszú távú országúti kerékpározáshoz, mind az MTB sportághoz.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_boucle_cutBouckle – férfi és női változatban

A Boucle betétmodell „intelligens” Energypad alapanyagot alkalmaz, amely folyamatos kölcsönhatásban van a testtel, így biztosítva páratlan hő- és nedvességelvezető képességet. A legújabb Bio-Ceramic technológiának köszönhetően a betét rendkívül tartós, több száz mosás után is megőrzi fejlett tulajdonságait. A megfelelő elasztikusságot a szövetbe alkalmazott természetes alapanyagot fokozzák. Hőszigetelő képessége véd a túlzott felhevülés és a kihűlés ellen egyaránt, fokozza a hajszálerek működését. Ionizált hipoallergén kezelése révén hatékonyan ellenáll a baktériumok elszaporodásának, a habanyag perforációi pedig hozzájárulnak a testfelület szellőzéséhez. Az alapanyag rugalmassága kényelmes, természetes mozgást tesz lehetővé.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_max_cutMax – férfi és női változatban

Többrétegű kialakításának köszönhetően a kényelmet helyezi előtérbe. Az alkalmazott nyílt cellás „Aircell” habanyag varrásmentesen illesztett az antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező, karbonszálat alkalmazó szövethez, javítva egyszerre a keringést és a szervezet oxigénellátását. A hőháztartás szabályozása, illetve a nedvesség hatékony elvezetése ugyancsak a „tarsolyában van”, rugalmas, jól követi a test mozgását. Antibakteriális tulajdonságai védik a bőrt, a többféle anyagsűrűséget alkalmazása az ülőgumó körüli puha testszövetet kíméli. A kényelem-orientált tervezésnek köszönhetően ideális mind a hosszú távú országúti kerékpározáshoz, mind az MTB használathoz.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_classica_cutClassica – férfi és női változatban

Kifejezetten terepkerékpározáshoz kifejlesztett betéttípus, anatomikusan tervezett, különböző sűrűségű habalapanyagot és zselés betétet alkalmazó modell a kiváló rezgéscsillapító tulajdonságok jegyében. Az MTB sportban tapasztalható fokozott hőképződést a fejlett hőelvezető képessége semlegesíti, így járulva hozza mind a kényelem fokozásához, mind a teljesítmény növeléséhez. A legújabb Bio-Ceramic technológiának köszönhetően a betét rendkívül tartós, több száz mosás után is megőrzi fejlett tulajdonságait. A megfelelő elasztikusságot a szövetbe alkalmazott természetes alapanyagot fokozzák. Ionizált hipoallergén kezelése révén ellenáll a baktériumok elszaporodásának, a habanyag perforációi pedig hozzájárulnak a testfelület szellőzéséhez. Az alapanyag rugalmassága kényelmes, természetes mozgást tesz lehetővé.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_piuma_cutPiuma – férfi és női változatban

A kedvező árfekvésben kapható kerékpáros nadrágok esetében is fejlett betétet alkalmaz a Bicycle Line: a Piuma a kényelmet és az ergonómiát helyezi előtérbe, megfelelő szellőzést biztosító perforált habalapanyagot alkalmaz, természetesen az antibakteriális kezelés sem maradhat ki a technológiai eljárások közül. Az eltérő sűrűségű habalapanyagok révén ideális vastagságot és rezgéscsillapító hatást biztosít, kíméli az ülőgumó körüli puha testszövetet. A kerékpározás bármely válfajához ajánlható.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_cima_cutCima – férfi és női változatban

A Cima betétmodell ideális a hobbikerékpárosok számára, a betét vastagsága a kerékpáron kívüli egyéb elfoglaltságok végzését sem akadályozza. Mindazonáltal az eltérő sűrűségű habalapanyagok alkalmazása megfelelő rezgéscsillapító hatást biztosít, kíméli az ülőgumó körüli puha testszövetet. A nadrágbetét „lélegző” és nedvességelvezető képessége is magas szintű, elasztikussága pedig a pedálozás mozgását is jól leköveti. Közepesen hosszú távok erejéig a kerékpározás bármely válfajához ajánlható.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_fast_cutFast – férfi és női változatban

A belépő szintű kerékpáros nadrágmodellekben alkalmazott Fast közepes sűrűségű habalapanyagot alkalmaz antibakteriális kezeléssel és ideális nedvességelvezetéssel. A két irányban elasztikus, anatómiai szempontok szerint kialakított forma kényelmes hajtást tesz lehetővé, közepes távok teljesítése esetén bőven elégséges komfortérzetet biztosítva.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_air3d_noiA kilenc betéttípuson belül a hölgyek számára tervezett változatok azonos technológiát alkalmazva eltérő szabással rendelkeznek, amely alkalmazkodik a női testanatómia sajátosságaihoz. Így a hölgykerékpárosok is maradéktalanul élvezhetik a Bicycle Line betétek magas technikai színvonala által biztosított előnyöket. Természetesen maguk a hölgyeknek tervezett kerékpáros nadrágok eltérő szabást kapnak, koherens egységet képezve a fejlett BL betéttechnológiával.
[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat – betéttechnológia”]
bl_pr_2_agile_cutVégezetül egy valódi figyelmesség, amely sokat árulkodik a Bicycle Line maximalista tervezési szemléletéről: a gyermekek számára készült nadrágmodellekben a betét speciálisan számukra készül, és nemcsak méretparamétereiben, hanem az alkalmazott alapanyagok terén is. A BL Agile betétmodell két irányban elasztikus Silver-dry szövetanyagot alkalmaz, ezüstionizált hipoallergén kezelése révén hatékonyan ellenáll a baktériumok elszaporodásának, a habanyag perforációi pedig hozzájárulnak a testfelület szellőzéséhez. A betét nagyobb sűrűségű alapanyagra épül, amely a kisebb testtömeghez ideális választás, mindazonáltal a betét vastagsága változó, így fokozva a kényelmet. Akár hosszabb távok teljesítéséhez is ajánlható – remélhetőleg a csemeték ebben is partnerek lesznek!

[divider scroll_text=”Bicycle Line ruházat”]
A mostani bemutatóból szerintünk világosan kirajzolódik, hogy a Bicycle Line rendkívül gondosan megtervezett, magas technikai színvonalat biztosító fejlett alapanyagokból valóban kiváló kerékpáros ruházati termékeket kínál. Tudják, hogy mit csinálnak: nem egy divatorientált „dizájncégről” van szó, mindazonáltal a BL kerékpáros ruházat megjelenése is olaszosan temperamentumos. Megfizethető áron juthatunk a legmagasabb színvonalú bicajos öltözethez, maximális funkcionalitással, lehengerlő megjelenéssel. Most ráadásul a BL mezek nadrággal és Rudy Project felvédővel rendkívüli kedvezménnyel kaphatóak!

További információ a forgalmazó honlapján.

A dinamikus olasz ízlésvilág és magas szintű technológia és szakismeret sikeres ötvözete a már hazánkban is elérhető Bicycle Line paletta!

A dinamikus olasz ízlésvilág és magas szintű technológia és szakismeret sikeres ötvözete a már hazánkban is elérhető Bicycle Line paletta!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo