fbpx

Betonexpressz 2000-Limonta a Román Körversenyen

Szombaton a Fekete-tengeri kikötővárosból, Constantából rajtol a 46. Román kerékpáros körverseny, amelyen rajthoz áll az egyetlen magyar kontinentális csapat, a Betonexpressz 2000-Limonta is.

limonta_1

Tavaly nagy sikert aratott az akkor még P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec néven szereplő magyar gárda, amely Cador Rida révén az egyéni összetettben és a hegyi pontversenyben, az olasz Davide D’Angelo révén a gyorsasági pontversenyben, továbbá a csapatversenyben is első helyezést szerzett Románia nemzeti körversenyén.

„Nagy bravúr lenne ehhez hasonló sikert elérni az előttünk álló viadalon, hiszen ezúttal kizárólag magyar versenyzőkkel indulunk harcba. A csapatunkban Arany Gábor, Cziráki István, Garamszegi László, Ivanics Gergely, Lovassy Krisztián és a magyar bajnoki trikót viselő Madaras Zoltán kap szerepet”
– tájékoztatott Stubán Ferenc sportigazgató.

A mezőnyre a nyolc nap során igen komoly feladatok várnak, az összesen 1144 kilométeres viadalon a kerékpárosok felmásznak a Gyilkos-tóhoz, de lesz hegyi befutó a híres Bilea-tónál is.

A 46. Román körverseny programja:

Június 6.: Prológ, Constanta (5 km)
Június 7.: 1. szakasz, Constanta–Braila (179 km)
Június 8.: 2. szakasz: Braila–Bákó (200 km)
Június 9.: 3. szakasz, Bákó–Botsányi (160 km)
Június 10.: 4. szakasz, Botsányi–Szucsáva (134 km)
Június 11.: 5. szakasz, Németvásár–Csíkszereda (188 km)
Június 12.: 6. szakasz, Csíkszereda–Nagyszeben (193 km)
Június 13.: 7. szakasz, Nagyszeben–Bilea-tó (90 km)

Részletek, versenyzői beszámolók, eredmények és további érdekességek a klub hivatalos honlapján a www.teamblm.net internetcímen találhatók!

Forrás: Betonexpressz 2000-Limonta sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo