fbpx

Bernal nyerte a 2021-es Giro d’Italiát, Valter Attila 14. lett az összetettben

A milánói záróidőfutamon érvényesült a papírforma, Bernal előnyét már nem tudták behozni, így a kolumbiai nyerte a 2021-es Giro d’Italiát. Magyar részről is óriási eredmény született, Valter Attila egy helyezést előrébb jött az összetettben és végül a 14. helyen végzett. A szakaszt Filippo Ganna nyerte.

Forrás: giroditalia.it

A Giro d’Italia idén is egy időfutammal zárult, 30 km-t kellett megtenni a versenyzőknek a milánói sík pályán. A tavalyi évvel ellentétben 2021-ben nem láthattunk igazi ki-ki meccset a rózsaszín trikóért az utolsó szakaszon, mert a hegyek után Bernal közel 2 perc előnnyel vághatott neki az időfutamnak, a második helyen álló Caruso előnye is stabil volt az időfutamokon általában nem brillírozó Yates-cel szemben. Magyar részről viszont szurkolhattunk Valter Attilának, akinek minden esélye megvolt arra, hogy a 15. helyről előrelépjen a 14.-re.

Forrás: giroditalia.it

A szakaszgyőzelemért egészen szoros volt a verseny, de ezen a napon sem tudták megverni a világbajnokot, Filippo Gannát, aki egy defekt ellenére is 12 mp-cel végzett az utolsó kanyarban bukó Remi Cavagna és 13-mal Edoardo Affini előtt.

Valter Attila ezen a napon is óriásit ment és sikerült megelőznie Fortunatot az összetettben, mellyel ő lett az első magyar, aki a Top14-ben végzett háromhetes körversenyen.

Dina Márton is teljesítette a Giro d’Italiát, és végül a 100. helyen végzett az összetettben.

A top10-ből Almeida hajtotta a legjobb időt, aki a szakaszon elért helyével előrelépett az összetett 6. helyre.

Caruso is nagyon odatette magát az időfutamon, de nem tudta a hátrányát ledolgozni, csak kb fél percet tudott a célban ünneplő kolumbiain hozni, de az olasz ezzel élete legjobb eredményét érte el háromhetesen.

Bernal óvatosan tekert, végig vigyázott arra, hogy ne kerüljön bajba az időfutam során, és megérdemelten nyerte meg a 2021-es Giro d’Italiat, mellyel bizonyította, hogy igenis számolni kell vele a világ legjobb nagy körversenyen menői között.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo