fbpx

Benkó Barbi blogja: a horvát móka

Benkó Barbara tegnap Horvátországban versenyzett a Croatia-Cup, Sveti Martin na Muri állomásán, UCI C2-es minősítésű futamon:

Egynaposan oldottuk meg ezt a horvát C2-es versenyt, mivel nagyon közel volt a helyszín a horvát-magyar- határhoz. Csak vasárnap hajnalban indultunk le Apával, a Dina testvérekkel és a Bányai családdal. Megérkezés után gyors öltözés és mentünk egy kört a Dina srácokkal, hogy tudjuk, mégis mire számítsunk. Már ekkor rekkenő hőség volt, és ez a 13:00 órás rajtunkra csak fokozódott. Mondjuk én még úgy vagyok ezzel az idővel, hogy százszor inkább ez, mint a hideg, mert azt ki nem állhatom. És hát nyáron általában meleg van, nem olyan meglepő ez, hiába panaszkodnak sokan.

Sveti martin 2

A pálya egész jó volt, végig fel-le, pihenni sehol nem volt lehetőség, bár nekem az volt az érzésem, hogy kizárólag felfelé megyünk. A túlnyomó része erdőben ment, így árnyékos volt, amit eleinte azt hittem, hogy előny, de verseny közben valahogy olyan érzésem volt, mintha szaunában mennék végig, a szabad részek, valószínű a szél miatt, elviselhetőbbek voltak. Nem különösebben stresszeltem rá a versenyre, egyszerűen csak egy jót akartam végre versenyezni, ami szerencsére össze is jött, jól éreztem magam végig.

Volt jó pár külföldi is, a szerb lány, aki nyert, idén nagyon jól megy, ismerem már régebb óta, múlt héten 7. lett a Világkupán. Együtt mentünk 2 kört, hagytam, hogy menjen elöl, annyira nem esett jól a tempója felfelé, de rajta tudtam maradni, lefelé láttam, hogy jobb vagyok, így nem aggódtam. Bár az utolért elit férfiak és juniorok okoztak néha izgalmas pillanatokat. Aztán második kör vége felé pont egy ilyen előzési akció alkalmával nekem már nem annyira adta ki, pedig szóltam, hogy jövök én is, így kicsit megúsztam róla, de aztán lefelé utolértem megint, de a következő alkalommal kicsit túlvállaltam magam lefelé és volt egy kanyar, ahol már valaki átszakította a szalagot, én pedig nem vettem észre és lementem a pályáról, aztán meg kellett állnom és visszamenni.

Nem veszítettem sokat, csak pont annyit, hogy kiment a képből, így magányosan tettem meg a harmadik kört, majd az utolsó elején szólt Apa, hogy közel van, még meglehet, ha összeszedem magam. Nem éreztem rosszul magam, így gondoltam megpróbálom, látótávolságba is kerül a kör vége felé, amikor is Juhász Zsolti utolért, mert több perccel előttünk indultak. Ráadásul pont egy emelkedő tetején, ó, remek, gondoltam, akkor lefelé majd szépen megyek vele, az jó gyors lesz, és akkor hátha utolérem. Hát utólag belegondolva nem sok eszem van, hogy úgy gondoltam, hogy ez jó lesz nekem, bár egy darabig tudtam Zsoltival menni, csak a nagy porban már nem sokat láttam, meg egy kanyar neki is necces volt, de megfogta.

Iszonyúan csúszott mindenhol a nagy portól, nekem meg már nem adta ki, mert túl gyors voltam és bár megfogtam, nem estem, de be kellett mennem egy vízmosásba és visszamenni a jó útra. Itt el is szállt az esély, hogy nyerjek, de nem vagyok csalódott, mert jól éreztem magam és nem ment rosszul. A srácok is jól mentek, Zsolti szintén 2. lett, Andris 3., a Dina srácok mindketten 2., Dominik 5.! Tam Csilla volt a főbíró, így megint minden rendben ment! 🙂 Köszönöm szépen Apának és Noelnek a segítséget, királyok vagytok! 🙂

Ma még egy izgulnivaló azért van! Elnökségi ülés van a Szövetségben, és ha minden igaz eldől, hogy mehetünk-e VB-re, vagyis lesz-e pénz. Igaz, augusztus végén lesz a VB, így már alapból el vagyunk késve, de hátha. Mindenki azért készül rá, én direkt lemondtam a most hétvégi kanadai Világkupát, hogy jól fel tudjak készülni, mert nekem már amúgy is mindegy a VK összetett, ez a sok utazás akkor meg nem hiányzik. Remélem, nem kell megbánnom ezt a döntést, mert EB után azt ígérték, hogy a VB meglesz! Csak hát ugye idén Dél-Afrika a helyszín, ami nem a szomszédban van, így ideje lenni elkezdeni szervezkedni.

Nem tudom mennyi az esély arra, hogy megyünk, de még bizakodom! A legnagyobb baj az, hogy én még azt mondom, ha nem megyünk, hogy kár, meg hát elég gáz, hogy senki nem megy, arról nem beszélve, hogy a csapatom teljesen ki lesz akadva, így is naponta hívogatnak, hogy mi van. De a junioroknak, ha ez kimarad, akkor kimarad az egyetlen esély, hogy kvalifikáljanak a jövő évi Junior Olimpiai Játékokra. Márpedig most van 3 erős és ügyes juniorunk, akik közül az összes megfutná a kvótát, ha minden rendben megy. mountain bike-ban, bár elég buta szabály, de kizárólag VB-n lehet kvalifikálni. Na, de várjuk meg a ma estét, hátha…

p.s.: ma Elnökségi határozat született, hogy elvileg meglesz a pénz és megyünk a VB-re. van remény…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo