fbpx

Kétnapos program a Mátra Maraton hétvégéjén


Képzelj el egy hétvégét, amikor mindenki bringára ül a Mátrában. Terepen, országúton, sziklákon, erdőben, ameddig a szem ellát, minden a kerékpárról szól. Tetszik az ötlet? Akkor pont neked való a nyár legnagyobb durranása, a McDonald’s BringaMánia Fesztivál 2013. augusztus 31. és szeptember 1. között a Mátrában.A McDonald’s BringaMánia program 2010. óta az eddigi 22 eseményén több mint 47 ezer bringást mozgatott meg. A szervezők most még magasabbra tették a lécet: az ország legnagyobb kerékpáros eseményét szervezik meg a Mátrában. A kétnapos, több kerékpáros szakágat is bemutató sportfesztiválnak Gyöngyös, Sástó és a Mátra útjai adnak otthont 2013. augusztus 31. és szeptember 1. között. A Fesztivál hétvégéjén hét eseményen próbálhatják ki magukat a bringázás szerelmesei, de a szervezők azoknak is tartogatnak programot, akik csak aktív hétvégi kikapcsolódásra vágynak. Izgalmas versenyek, látványos bemutatók, felhőtlen szórakozás vár minden bringamániásra kortól, nemtől és felkészültségtől függetlenül.


Mátra Maraton


A BringaMánia Fesztivál első napján, szombaton délelőtt az országúti szakág szerelmesei pattannak nyeregbe és tekerik le a Gyöngyös és Kékestető közötti rövid, de annál izzasztóbb távot. A Csúcstámadás ötödik alkalommal kerül megrendezésre, ahol idén az elit felnőtt kategória számára ezúttal külön, pénzdíjas versenyt szerveznek a Csúcstámadással megegyező útvonalon, Kékes Nagydíj néven. Ugyancsak szombaton zajlik a gyors és technikás pályákat kedvelő versenyzőket megcélzó Mountain Bike Magyar Nagydíj. Az izgalmas, két kilométernél is rövidebb pálya a mesterséges tavak feletti fahidakon, és a quad pályák nyomvonalán is áthalad. A pálya 75%-a belátható az Adrenalin Park felett átívelő 200 méteres függőhídról is. A Cross Country Challange sorozatba illeszkedő MTB Magyar Nagydíjra az amatőr bringásokat is várják, hiszen számukra könnyített pályán szerveznek futamokat.Évről évre egyre több gyerkőc próbálja ki magát a Mátrában, tavaly már több mint 100 fős mezőnnyel indult a gyerekek versenye. Remélhetőleg ez idén sem lesz másként. A hagyománynak megfelelően a szombat délutáni Gyerekversenyen a korosztályoknak megfelelő pályákon startolhatnak el a 4-14 éves fiatalok.


A helyszín


Akikben kevésbé dúl a versenyszellem, vagy nem elég gyakorlottak ahhoz, hogy terepen bringázzanak, de vonzza őket az erdő szépsége – nos, ők se maradjanak otthon. A szombat délelőtt Sástóról induló hosszabb és rövidebb gyalogos Természetjáró Túrák résztvevői Mátraházáig vagy akár Kékes-tetőig is elsétálhatnak – szakértő vezetők, erdészek tárasásában. Sőt ez alkalomból még lovasok is elkísérik a gyalogosokat. Hogy kerül lovas és gyalogos egy a bringás fesztiválra? A választ a fesztivál keretei között szervezett, a természetjáróknak szóló Konferencia adja meg – a nyílt fórumra várják az érdeklődő klubvezetőket is.A Fesztivál második napján, vasárnap startol az idén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő, 1500 fős nevezői létszámmal büszkélkedő Mátra Maraton. A Maraton 10 órakor indul három távon: a 90, 60 és 32 kilométeres távok mezőnyei 20 perces különbséggel rajtolnak – először a hosszútáv, utánuk a rövidtáv, majd a középtáv startol el. A McDonald’s BringaMánia Fesztivál ideje alatt ez lesz a második alkalom, hogy a bringások meghódítják a Kékest, hiszen a szombati országúti Csúcstámadás után a Mátra Maraton hosszú és középtávjának indulói is feltekernek az ország legmagasabb pontjára.


Mátra Maraton Rajt


A Maratonnal egy időben, a célterületén látványos Dual Trial Mátra Kupán szurkolhatnak a nézők, érdeklődők. A helyszín adottságait kihasználva – hiszen az Adrenalin Park eredetileg egy kőbánya – a sziklák között és farönkökből ácsolt mesterséges akadályokon ugrálnak és egyensúlyoznak majd a sportág legjobbjai. Akinek mindez nem lenne elég, az kipróbálhatja magát az Adrenalin Park állomásain, a nyári-bob pályától a kalandparkon át az óriás (ez tényleg óriási!) hintáig, amelyek a család minden tagjának kihívást jelentenek.
Minden versenyzőt, hobbi bringást, túrázni vágyó felnőttet, családot és nézőt egyaránt vár az első McDonald’s BringaMánia Fesztivál a Mátrában.Programok:


          2013. augusztus 31., szombat:


         11:00 (Gyöngyös)    Kékesi Csúcstámadás – hobbi


         12:15 (Gyöngyös)    Kékes Nagydíj – pénzdíjas országúti verseny


         14:00 (Sástó)           Természetjáró Túra és Séta


         14:00 (Sástó)           Kerékpáros Konferencia (téma: kerékpározás az erdőben)


         15:00 (Sástó)           Mountain Bike Magyar Nagydíj (XCC)


         17:00 (Sástó)           MTB gyerekverseny          2013. szeptember 1., vasárnap:


         10:00 (Sástó)           Mátra Mountain Bike Maraton


         14:00 (Sástó)           Dual Trial Mátra KupaTovábbi információk: www.bringamania.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo