fbpx

Vuelta: A Cápa torkán akadhat a Kicsi Szivar…

165727458Kevesebb mint három hét múlva indul az év utolsó nagy háromhetes kerékpáros körversenye Spanyolországban, a Vuelta a Espana. Az útvonal (részletekért kattints ide) izgalmas versenyt ígér, és ahogy egyre inkább összeállni látszik a mezőny, a felhozatalra sem lehet panaszunk…

Bár a címvédő, Alberto Contador hiányozni fog az augusztus 24-én, csapatidőfutammal rajtoló GT-ről, de a Giro d’Italia győztese, a „Cápa” becenévre hallgató Vincenzo Nibali (Asztana), és a Tour de France dobogósa, Joaquim „Purito – kicsi szivar” Rodriguez (Katyusa) is ott lesz, valamint a tavaly Contador mögött ezüstérmes spanyol Alejandro Valverde (Movistar) is a favoritok közé számít.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali

Nagy kérdés, hogy a verseny alakulásának függvényében ki mennyire koncentrál majd az összetettre és ki hegyezi a formáját a világbajnokságra, mert idén a firenzei vb fő esélyesei közé számítanak a Vuelta összetett menői is. Bár idén az elit férfi mezőnyverseny és a Vuelta között van két hét a regenerálódásra, Purito is úgy nyilatkozott, hogy szerinte 2013 világbajnoka a Vuelta legjobb hegyi menői közül fog kikerülni…

A további top 10 esélyesek között találjuk a Contador távollétében kapitányi rangra emelkedő cseh Roman Kreuzigert (Saxo-Tinkoff), a Sky csapatát valószínűleg a kolumbiai Rigoberto Uran vezeti majd. Utóbbinál kérdés, mennyire lesz hatással a teljesítményére, hogy már zsebében a zsíros szerződés az Omega Pharma-Quick Step csapatával (pont ezért megeshet, hogy honfitársa, Sergio Henao lesz a britek első embere). A kolumbiaiak közül valószínűleg ott lesz a Girón remekül hajtó Carlos Betancur (Ag2R) is.

Ivan Basso

Ivan Basso

Sokak kedvence, a kétszeres Giro-győztes Ivan Basso vezeti majd a Cannondale csapatát, a Mosolygós Gyilkos úgy nyilatkozott a Lengyel Körverseny után, hogy nagyon jó úton halad a felkészülése. Nem kizárt, hogy a Belkin Tour-menői, a holland Mollema-Ten Dam tandem is tiszteletét teszi Spanyolországban, a baszk Euskaltel csapat is legerősebb sorával érkezhet, Mikel Nieve, Samuel Sanchez és Igor Antón is az előzetes keretben szerepel.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo