fbpx

Benkó 6., Parti 52. az OX Európa-bajnokságon

A német Rothaus Cube csapatban versenyző Benkó Barbara érte el hatodik helyével a legjobb magyar eredményt a hétvégén, Hollandiában rendezett hegyikerékpáros Európa-bajnokságon, a huszonhárom év alatti nők futamában. A tavaly még juniorok között világbajnoki ezüstöt szerző 19 éves versenyző hölgynek úgy tűnik már első évében sikerült beleerősödni a keményebb korosztályba. A szombati versenyen a bajnoki címet a lengyel Aleksandra Dawidowicz szerezte meg.

Benkó Barbara

Benkó Barbara

Jobb eredményt várt viszont magától pekingi olimpikonunk, Parti András, aki az 54. helyen végzett az elit férfiak OX futamában. András elmondása szerint a vasárnapi egész napos eső irreális körülményeket teremtett, hatalmas különbségek alakultak ki a mezőnyben, és ő maga sem úszta meg bukás nélkül. Másik résztvevőnk, Szlobodnyik Zsolt a 76. helyen ért célba a 93 indulóból.

Parti András

Parti András

„Az eső korcsolyapályává változtatta a füves kanyarokat és emelkedőket, a meredek részeken egyszerűen kipörgött a kerék, többször futni kellett a bringával. Lefelé pedig kétszer is estem, egyszer akkorát, hogy a vázam is behorpadt, ahogy a kormány nekicsapódott. Rosszul indult a futam, amikor hallottam, hogy a 70. hely környékén vagyok, nem is akartam elhinni, úgy éreztem, jobban haladok. Ez egyébként jellemző az idei évre, mert hasonló erőben érzem magam, mint az olimpia évében, csak mintha az ellenfelek lennének gyorsabbak. A táv második felétől indult be a gépezet, akkor sikerült feljönni az 50. hely környékére, de végül nem úsztam meg körhátrány nélkül.” – nyilatkozta Parti a verseny után.

Az elitek dobogósai: Hermida, Naef és Nys

Az elitek dobogósai: Hermida, Naef és Nys

Nem zavarta viszont a sár Ralph Naef-t, aki látványos versenyzéssel nyerte meg az elit férfi Európa-bajnoki címet. A svájci rajt-cél győzelmet aratott a spanyol José Hermida előtt, akivel klubszínekben mindketten a Multivan Merida csapatát erősítik, így egymásért is dolgoztak a futam során. A harmadik helyen a ciklokrossz sztár, a belga Sven Nys ékezett.

Utánpótlás eredmények:

U23 férfiaknál 54. Lukács Bálint, 60. Juhász Zsolt (74 indulóból); Európa-bajnok a svájci Fabian Giger.
A junior férfiak között Béla Attila 63., és Kis Dániel 65. helyet szerezte meg (90 indulóból); Európa-bajnok az olasz Gerhard Kerschbaumer.

Forrás: MMTBSZSZ sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo