fbpx

Bemutatkozik a Miskolci Road Cycling Club (MRCC)!

Magazinunkban ezúttal egy nem is olyan régen újjáalakult, folyamatosan fejlődő egyesületet, a Miskolci Road Cycling Clubot mutatjuk be, melynek vezetője, Somogyi László mesél részletesebben a csapatról.

Bikemag: Kérlek mutasd be az egyesületeteket!

Somogyi László: A Miskolci Road Cycling Club kerékpár szakosztálya 2017-ben alakult, formája nonprofit civil szervezet. Elődje az MVSC kerékpár szakosztály volt. Európa egyik legszegényebb régiójában építettük fel sikeres csapatunkat, ez nagy kihívás volt, sikerült csapatunkba olyan elhivatott és céltudatos tagokat találni, akik szívüket-lelküket beletéve dolgoznak minden nap a csapat sikeréért. Az azóta eltelt rövid idő alatt is számos rangos eseményen, versenyen jelentek meg és értek el kiemelkedő eredményeket. Elhivatottságukat mutatja, hogy bár szakosztályunk anyagi lehetőségei korlátozottak, a csapattagok sokszor saját anyagi erőforrásaikat is lemerítve utaznak és neveznek egy-egy versenyre. Versenyzőink Európa-szerte kerékpároznak. Mezeink jártak már Olaszországban (Jesolo, Bormio) versenyeztek Szlovákia négy pontján, illetve Lengyelországban is. Csapatunk folyamatos növekedésben van, a 2021-es évre közel 40 fős létszámmal vágunk neki. 2017 óta minden évben megszervezzük a Bükk Kupa kerékpárversenyt, mely a régió egyik legmeghatározóbb versenyévé nőtte ki magát.

Bikemag: Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek?

Somogyi László: A 2020-as csonka szezonban 14 versenyen vettünk részt. Ezek között van mezőny, illetve időfutam verseny vegyesen.  Ebből 14 versenyen sikerült dobogóra állnunk. A 14 versenyen 12 első 12 második és 14 harmadik helyet sikerült megszerezni, különböző korosztályokban. A 14 versenyen a TOP10-ben 45 alkalommal szerepeltünk különböző korosztályokban. Hatalmas eredményként értékeljük, hogy a Magyar Országos Amatőr bajnokságon összesítésben az első két helyezett csapatunk tagjai közül került ki. Az első helyezett András Vince, a második helyezett Felipe Gaston Miranda lett.

Bikemag: Mivel foglalkozik még az egyesületetek?

Somogyi László: Csapatunk hosszútávú sikerének titkát az utánpótlásnevelésben látjuk. Az MRCC jelenleg 40 tagot számlál minden korosztályból megtalálhatóak nálunk versenyzők. Fontosnak tartjuk én az utánpótlás nevelés mellett az idősebbeket is mozgásra ösztönözzük, így csapatunk tagjai között a Senior korosztály képviselői is megtalálhatók. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy csapatunk tagjai között mozgáskorlátozott versenyzőink is megtalálták és a versenyeken rendre megállják helyüket. Velük, általuk leszünk jobb, motiváltabb csapat. Amatőr csapatként sikernek érezzük, hogy csapatunk jelentős része nő, az eredményeinkben is megmutatkozik. A hazai csapatok közül egyedülálló női kerettel rendelkezünk.

Az elmúlt három évben az országúti kerékpársport újra reneszánszát éli, egyre többen kezdenek el kerékpározni. Ezen nem csak a fiatalokat értjük, hanem a 40+ korosztályt is, akik egészségük megóvása érdekében pattannak újra nyeregbe. Évről évre minden amatőr kerékpáros verseny nevezőinek létszáma 20-30 %-kal növekszik. Ez számunkra egy mozdítható tömeget jelent, akiknek egészségtudatosságra és környezettudatosságra tanítása komoly célkitűzésként szerepel terveink között. Társadalmi felelősségvállalásunk lehetőségeit a több generáción átnyúló edukációban látjuk.

Bikemag: Milyen rövid, illetve hosszútávú céljaitok vannak az egyesületben?

Somogyi László: A újjáalakult csapat új célokat tűzött ki maga elé:
-Utánpótlás nevelés
-Nívós hazai és nemzetközi versenyeken való részvételek
-Versenyek rendezése
-Az autós és kerékpáros társadalom közötti béke megteremtése, egymás elfogadása
-A “MÁSFÉL MÉTER A BIZTONSÁGOS ELŐZÉSI OLDALTÁVOLSÁG” kampány népszerűsítése

Bikemag: Köszönjük.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo