fbpx

Bemutatkozik a Hírös Endurance Sport Club!

Magazinunkban ezúttal egy frissen alapított egyesületet, a Hírös Endurance Sport Clubot mutatjuk be, ami fiatal kora ellenére már eredményekkel büszkélkedhet. Az egyesület elnöke, Hajas Tibor mesél részletesebben a csapatról.

Bikemag: Kérlek mutasd be néhány mondatban az egyesületeteket!

Hajas Tibor: A Hírös Endurance Sport Club-ot kecskeméti triathlon, illetve kerékpáros baráti társaság alapította. Mindenki számára ismerős volt mindkét sportág, korábban is aktívan részt vettünk rendezvényeken, versenyeken. Az új egyesület alapítását először tavaly szeptember-október környékén vetettük fel egy kb 3-4 fős szűk körben. Nagyon hamar egyet is értettünk abban, hogy szeretnénk aktívan, közös erővel dolgozni az egyesület megalapításában, és működtetésében.

2020 év végéig többször is összeültünk a részleteket megbeszélni, majd decemberen el is készült az alapító okirat, és elindult a csapat bejegyeztetése. A hivatalos bejegyzés 2021. január végén lett meg. Ekkor kezdtünk el baráti úton szponzorokat keresni, kialakítani a dizájnt, megtervezni a ruházatot és elindítani a regisztrációt a szövetségeknél. Minden elég gördülékenyen és gyorsan zajlott.

Fotó: Kanizsai Gábor

Bikemag: Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek?

Hajas Tibor: Első hivatalos versenyünk a Hajdú Kupa volt Debrecenben, melyen a lehető legjobb eredménnyel sikerült hazatérnünk. Gáspár Levente abszolútban és természetesen kategóriában is megnyerte a versenyt. Ezt követően a II. Kun körön arattunk sikert ismét Levi idei szuper formájának köszönhetően egy kategória második hellyel. Szerencsére a sikeres széria nem maradt el a továbbiakban sem, hiszen az Időfutam Országos Bajnokságon Levi egy harmadik hellyel tért haza, Szekeres Péter pedig nyolcadik helyen zárt.

A legnagyobb sikert Ibrányban értük el, ahol Szekeres Péter egy jó pillanatban sikeresen szökésbe került egy 4 fős csoporttal, és meg is tudták tartani az előnyüket a befutóig, így Peti abszolút második, kategória első helyen ért célba, és ezzel Magyar Bajnok lett Master 2-ben. Ezen az eseményen U15-ös friss igazolású srácaink is szépen szerepeltek, Lakos Márk élete első versenyén harmadikként ért célba, míg Nosek Roland nyolcadik lett.

Ez idő alatt a triatlonosok sem tétlenkedtek, ők is versenyeztek és gyűjtötték az eredményeket. Keszthelyen a triatlon OB-n Pászti Edit női abszolútban nyolcadik, míg kategóriája bajnokaként végzett, a férfiak között Sebestyén Gábor korosztályában a 30. helyen zárt 520 indulóból. A székesfehérvári versenyen ismét Pászti Edit révén gazdagodtunk aranyéremmel, míg Tánczos Zoltán másikként futott be. Baján a sprint OB-n Edit szintén verhetetlen volt, bajnokként tért haza.

Bikemag: Mivel foglalkozik még az egyesületetek?

Hajas Tibor: Az egyesületünk elsősorban triatlon, országúti kerékpár és téli időszakban cyclocross szakágakban érdekelt, de ezenkívül szívesen részt veszünk MTB rendezvényeken is.

Bikemag: Milyen rövid, illetve hosszútávú céljaitok vannak az egyesületben?

Hajas Tibor: Céljaink között a Kecskemét térségében szeretnénk minél nagyobb aktivitást elérni a közösségi kerékpározás terén, melyet heti rendszerességgel három különböző eseménnyel népszerűsítünk. Ezek között van egy szombati laza bringázás, mely a kezdő vagy újrakezdő érdeklődőket célozza meg, illetve vasárnap egy 80-100km-es tempós edzés. Keddenként pedig egy kb 60km-es edzésen gyűlünk össze.
Szeretnénk az utánpótlás korosztályt megerősíteni, illetve őket támogatva a fiatalokat bringázásra csábítani. Ezen célunkat iskolák felkeresésével és velük közös események szervezésével kívánjuk elérni, támogatva a gyermekek biztonságos közlekedés elsajátítását.

Bikemag: Milyen forrásokból működtetitek az egyesületet?

Hajas Tibor: Egyesületünk kiadásait szponzori támogatásokból illetve tagdíjakból finanszírozzuk. Szponzoraink között tudhatjuk a Black Energy drink Hungary-t, P-Development-et, a Velotec Sportsware-t, a Bringa Centrumot, Dr. Danyi Fogászati Implantológiát, az AVPMS-t és a Cash Flow 21 Bt-t.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo