fbpx

Basso sérülése miatt a Párizs-Nizza feladására kényszerült

Felemás szakasz volt a pénteki a Liquigas gárdájának a Párizs – Nizzán. Miközben az olasz csapat Elia Viviani első kiemelkedő teljesítményének (negyedik lett a pénteki szakaszon) örülhetett a tavaszi francia többnaposon, addig talán a legmeghatározóbb húzóemberüket veszítették el a neonzöldek.

Ivan Basso-ról van szó, aki a második szakaszon történt bukásából származó sérülései miatt a 100. kilométer után kiszállt a versenyből.

A bukás okozta zúzódások egyre nagyobb fájdalmakat okoztak Ivannak. Szerda este, az aznapi befutó után, Ivan erős jobb oldali mellkas fájdalomra panaszkodott, amit a hétfői bukás miatti bordazúzódás okozott. Tegnap még elviselhető volt számára a fájdalom, ami a mai szakasz kezdeti gyors irama miatt egyre jobban felerősödött, így Ivan nehezen, de a verseny feladása mellett döntött. A versenyből való kiszállása után azonnal megröntgeneztük a mellkasát, de a vizsgálat eredménye szerencsére nem mutatott törést nála. – nyilatkozta Dr. Emilio Magni, a Liquigas olasz sportorvosa.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo