fbpx

Az észt Madis Mihkels újabb sikere a One Belt One Road Nations’ Cup ifjúsági világkupán

A délelőtti vásárosnaményi sikerét követően a délutáni ibrányi félszakaszt is az észt Madis Mihkels nyerte, aki ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

Egy Ibrány környéki, 42,1 kilométeres félszakasszal folytatódott a One Belt One Road Nations’ Cup ifjúsági világkupa, melynek során két nagyobb és két kisebb kör valamint egy gyorsasági részhajrá várt a kerekesekre.

A várakozásoknak megfelelően több kisebb akcióval kezdődött az etap, a táv első harmadának átlaga bőven 50 kilométer/óra feletti volt. A második körben az amerikai Luke Feuerhelm (LUX-Sideshow p/b Specialized) lépett el, közel húsz másodperces előnyt felépítve, ám a részhajrához közeledve megfogták, a sprintet Niels Michotte (Luxemburg) nyerte, Colby Simmons (LUX-Sideshow p/b Specialized) és Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) előtt.

A két kisebb kör már leginkább a mezőnyhajrára való rákészülődéssel telt, ahol az észtek ezúttal is erőfölénybe kerültek, Madis Mihkels nyerte a szakaszt Frederik Lykke (Dánia) és a szintén észt Romet Pajur (Észtország) előtt. Legjobb magyarként Szijártó Zétény a tizennegyedik helyen gurult át a célvonalon.

„A csapat ismét remekül vezette fel nekem a hajrát, s sikerült is megnyernem a szakaszt. Érdekes módon a kerékpáron nem nagyon érzem a délelőtti bukásból fakadó fájdalmaim, bár valószínűleg elég nehéz lesz ma elaludnom. Bízom benne, hogy az utolsó etap során sikerül megőriznem a sárga trikót” – nyilatkozta a szakaszt követően Mihkels.

Összetettben, sikerével szintúgy Mihkels vette át a vezetést, a pontversenyben is ő vezet, a fiatalok különversenyében a luxemburgi Niels Michotte, míg a magyarok összevetésében Szijártó Zétény az első.

„Szerencsére jobban éreztem magam, mint délelőtt, bár a tempó és a dulakodás talán most még nagyobb volt. A részhajrá során remek helyzetbe hoztak a csapattársaim, sikerült is az első tízben zárnom, majd a szakaszgyőzelemért zajló részhajrá során is ott voltam az elejében, végül tizennegyedik lettem. A zárószakaszon egy kicsit más fajta versenyt várok, így bízom benne, hogy több lehetőségünk adódhat” – mondta Szijártó Zétény a díjátadót követően.

Eredmények
1/b szakasz, Ibrány-Ibrány (42,1 km)
1. Madis Mihkels (Észtország) 49:53
2. Frederik Lykke (Dánia) a.i
3. Romet Pajur (Észtország) a.i
4. Stepan Siroky (Csehország) a.i
5. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) a.i
6. Ruben Sanchez Estevez (Spanyolország) a.i
7. Daniel Schrag (Németország) a.i
8. Leo Kerschbaumer (Ausztria) a.i
9. Haimar Etxeberria (Spanyolország) a.i
10. Hubert Grygowski (Lengyelország) a.i

14. Mészáros Bence (Magyarország) a.i
Összetett:
1. Madis Mihkels (Észtország) 2:45:50
2. Niels Michotte (Luxemburg) + 4 mp
3. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) + 5 mp
4. Per Strand Hagenes (Norvégia) + 6 mp
5. Romet Pajur (Észtország) + 8 mp
6. Ivan Romeo (Spanyolország) + 10 mp
7. Jakob Purtscheller (Ausztria) + 13 mp
8. Luke Feuerhelm (amerikai, LUX-Sideshow p/b Specialized) + 14 mp
9. Trym Brennsaeter (Norvégia) + 15 mp
10. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 15 mp
.
23. Szijártó Zétény (Magyarország) + 24 mp

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny augusztus 22-én egy Nyíregyháza környéki 108 kilométeres szakasszal zárul.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo