fbpx

Jakobsen második győzelme a Vueltán

A súlyos sérüléseiből felépülő Fabio Jakobsen nyerte a Vuelta 8. szakaszát, mellyel az idei versenyen már a második szakaszgyőzelmét szerezte sprinten.

A Vuelta 8. napján egy nyugodtabb szakasz várt a versenyzőkre, lévén egy teljesen sík 174 km-es szakaszt kellett teljesíteniük, bár az előrejelzések alapján a szél még bekavarhatott volna a verseny kimenetelébe. Szökés hazaérésére kicsi volt az esély, mert a sprinterek és csapataik még nem fáradtak el eléggé a hegyekben és a kevés sík szakasz miatt minden esélyt meg akarnak ragadni egy szakaszgyőzelem érdekében.

8. szakasz

A szakasz elején gyorsan elment a nap szökése, amibe Ander Okamika (Burgos-BH), Aritz Bagües (Caja Rural-Seguros RGA) és Mikel Iturria (Euskaltel-Euskadi) tudtak bekerülni, a kis spanyol csapatok számára jó reklám egy ilyen egésznapos szökés és úgy látszik, hogy a mezőny többi tagja is partner ebben.

Az üldözést természetesen a sprinterek csapatai vállalták magukra, nem engedték messzire a szökevényeket, a szökés legnagyobb előnye 2 perc fölé alig tudott menni, így nem volt kétség afelől, hogy sprintbefutó lesz a szakasz végén. Az Alpecin-Fenix sokat beletett az üldözésbe, ezért arra lehetett számítani, hogy Philipsen mindent bele fog adni a végén.

Az oldalszélben volt némi próbálkozás, de nem tudtak tartós szakadást elérni a mezőnyben és az összetett menők csapatai is éberek voltak, ezért sokáig nem tartott a szélezés. A tempó ennek ellenére végig nagy volt, így a cél előtt jóval megfogták a szökést.

Az utolsó 10km-en volt egy kis lökdösődés, az összetett menők csapatai is próbálták elöl tartani az emberüket, míg a sprinterek csapatai is azon voltak, hogy a legjobb helyről kezdhesse meg a hajrát a leggyorsabb kerékpárosuk. Végül a szokásos bringások érkeztek a sprintre, a Deceuninck-QuickStepből Florian Sénéchal vitte előre Fabio Jakobsent, aki tökéletes helyről indíthatta a hajráját. Hiába próbálkozott Alberto Dainese és Jasper Philipsen is, gyakorlatilag csak a holland szélárnyékában tudtak maradni és meg kellett elégedniük a 2. és a 3. hellyel.

Az összetettben változás nem történt, továbbra is Primoz Roglic áll az élen. Holnap egy kemény hegyi szakasz vár a mezőnyre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo