fbpx

ATom blog: Az agydinamók “Rolls Royce”-a

Az agydinamó nehéz, visszafog, csúnya, és különben is: nem vagyunk mi taták…! Biztos?

Az agydinamót a legtöbb kerékpáros valami dög nehéz, csúnya vasdarabbal azonosítja, amit tatáknak való városi gépekbe szoktak szerelni. Van ilyen is. De azért lehet ezt a műfajt cizelláltabban is előadni. A BioLogic Joule 3-as modellje például szembe megy minden agydinamóval kapcsolatos sztereotípiával.

BikePro.hu Blog_1388

Nem csak hogy gyönyörű, de ráadásul a 73%-os hatékonyságával az egyik legjobb teljesítményű agydinamó a kategóriájában. Ugyanez elmondható róla a belső ellenállásával kapcsolatban is, melynek titka a szabadalmazott mágnes elrendezés.  Ha egyszer egy kiállításon a kezedbe veheted, érdemes megforgatni a tengelyét. Ég és föld a különbség egy átlagos olcsó agydinamóhoz képest. Ez forog…

A 32 lyukas alap változata 416 g, de van belőle 360 g körüli 14 lyukas verzió is, melyből 722 g-os komplett kereket lehet fűzni, ami azért nagyon barátságos ebben a kategóriában. Az agy alapból gyorszáras, és létezik tárcsafékes verzióban is.

BikePro.hu Blog_1387

Komplett kerékként 225 dollárt kérnek érte, ami ahhoz képest, hogy ez a piac egyik legjobb terméke, egészen barátságosnak mondható.

Bevállalnád? Vagy még mindig “tatás-mamás” feelinged van az agydinamókkal kapcsolatban?

Szerző és fotók: Ardó Tamás
A cikk eredetileg itt jelent meg: https://bikepro.hu/atom_blog

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo