fbpx

Árvai Attila KSI-nél folytatja – immár edzőként

Márciustól a KSI SE kerékpárosait oktatja a tavaly még P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec színeiben hegyi bajnoki címet szerző kerekes, Árvai Attila. A kerékpársportban az ország második legtöbb felnőtt magyar bajnoki aranyát magának tudó bringás, a közelmúltban megvédett szakedzői diplomáját a jövőben az utánpótlás mellett fogja kamatoztatni.

Árvai '85-ben a KSI-ben kezdett - most edzőként tért vissza

Árvai '85-ben a KSI-ben kezdett - most edzőként tért vissza

Az idén 35 esztendős bringás hosszú időn keresztül volt tagja a felnőtt válogatottnak, részt vett több világbajnokságon és pálya világkupán. Utánpótlás korosztályosként közel 50 bajnoki címet szerzett. Svájcban, 2003-ban az erősségüket tekintve „fejlődő nemzeteknek” rendezett „B” pálya-világbajnokságon aranyéremmel zárt. Az 1894-től nyilvántartott hazai bajnoki sorrendben a több mint 100 felnőtt aranyat nyerő Pais Péter mögött csaknem félszáz bajnoki címmel jelenleg a második.

2008-ban a Hungaroringen Ivanics előtt aratott győzelmével búcsúzott

2008-ban a Hungaroringen Ivanics előtt aratott győzelmével búcsúzott

Árvai 2008 őszén a Hungaroringen, a Go Fast! Nagydíj alkalmával, győzelemmel búcsúzott az 1985-ben, a Központi Sportiskolában kezdődő aktív versenyzői pályafutásától.

Közel két évtized után visszatért nevelőegyesületéhez, a KSI-Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztályban a Somogyi Miklós-Hazai György edzőpáros munkáját fogja kiegészíteni, a serdülő korosztály edzéseit fogja irányítani. A hazai szövetség felkérésének eleget téve, szakág-vezetőként az utánpótlás pályaválogatott felkészülésének, versenyeztetésének is koordinátora lesz.

Forrás: NUSI – UPI Sajtóközlemény, Vasvári Ferenc
Fotó: Csák Mihály (archív), Vasvári Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo