fbpx

Armstrongnak még két hétig ketyeg az óra

A trónfosztás jogerőre emelkedett, Lance Armstrong hivatalosan is megkapta a Mikulás-csomagot: december 6-án a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség értesítést küldött a bukott kerékpáros sztárnak, miszerint három hete van, ha fellebbezést kíván benyújtani a lausanne-i sport döntőbíróságon.

A hét Tour de France-győzelmétől megfosztott texasi nem reagált a nyilvánosság előtt, utolsó üzenete továbbra is a hét sárga trikó társaságában heverészős twitter-fotó. Az UCI egyik illetékese jelezte, hogy az amerikai kerekes ügyvédjét múlt csütörtökön értesítették arról, hogy 21 napon belül van lehetőség a fellebbezésre.

A szövetség még októberben fogadta el az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) Armstronggal kapcsolatos megállapításait, illetve büntetéseit, ami szerint Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette. Utóbbiról hetente megjelenő sorozatunkban olvashatnak látogatóink, a 8. rész holnap következik.

Így – az USADA-hoz hasonlóan – a sportolót örökös eltiltással sújtotta, és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől, többek között a világ legrangosabbnak tartott körversenyén, a Tour de France-on szerzett hét bajnoki címétől (1999-2005). Amennyiben Armstrong nem fellebbez az említett határidőn belül, úgy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is megindítja a trónfosztási eljárást Sydneyben szerzett olimpiai bronzérme ügyében.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo