fbpx

Armstrong, Wiggins, Contador újra egy versenyen!

Számos híres versenyzőt hívtak meg a Marco Pantani Emlékversenyre, melyen az egykori olasz világsztár Giro – Tour duplájának 20. évfordulóját ünneplik.

Pantani 1998-ban nyerte meg a Giro d’Italia-t és a Tour de France-t egyaránt, mellyel ő az utolsó versenyző, aki a nagy körversenyek közül kettőt meg tudott nyerni egy évben. “A Kalóz” 2004-es halála óta édesanyja minden évben megszervezi Olaszországban a Marco Pantani Emlékversenyt (Granfondo Marco Pantani), idén viszont úgy döntött, hogy a fia Giro – Tour duplájának 20. évfordulója alkalmából szeretne emelni a rendezvény színvonalán és bevonta a szervezésbe az ex-profi kerékpáros Alessandro Vanotti-t is. A versenyre több egykori profi sztárkerékpárost is meghívtak, mint például Lance Armstrong-ot, Bradley Wiggins-t, Alberto Contador-t, Ivan Basso-t, Miguel Indurain-t, Jan Ullrich-ot, Mario Cipollini-t és Pavel Tonkov-ot, melyek közül már páran megerősítettek, hogy részt vesznek a rendezvényen.

A Grandfondo Marco Pantani-t szeptember 2-án rendezik 3 távon (73km, 107km és 145km), a “Pedalata con i campioni”-re (bringázás a bajnokokkal) pedig egy nappal korábban, szeptember elsején, kerül sor.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo